Maestrii emeriti ai sportului, 20 de titluri de campioni nationali, trei titluri de campioni europeni si campioni mondiali, echipa de fotbal- tenis de la Lupeni nu are bani pentru a participa la concursurile nationale premergatoare Campinaltului Mondial din toamna acestui an. Lipsa de solidaritate in sustinerea valorilor  ne va mentine pe vecie cu faima de zona a ciomagarilor.

De ani de zile, echipa de fotbal-tenis a municipiului Lupeni, antrenata de Dima Druncea, a dus faima Vaii Jiului si a Romaniei in lume. Aflata sub protectia si finantarea omului de afaceri Emil Parau, echipa a activat sub denumirea ”Comexim Lupeni”, iar investitia a confirmat: Peste 20 de titluri de campioni nationali la categoriile “senioare” si “juniori”; anual au castigat Cupa Romaniei la senioar, iar la juniori- locul II, in 2011; in anul 2000 – primul titlu de campion mondial prin Ivancu Ciprian, la simplu tineret, Kosice –Slovacia; in 2006 acelasi Ivancu Ciprian a castigat medalia de aur la dublu seniori; in 2009, Alex Turbatu a castigat titlul de campion european la dublu juniori; in 2011 – trei titluri de campioni europeni prin Anamaria Gherghel; in 2010, la Campionatul Mondial de la Istanbul echipa din Lupeni a obtinut  5 medalii, dintre care 4 de aur prin: Anamaria Gherghel si  Elisaveta Vizitiu la dublu senioare, Anamaria Gherghel, Vizitiu Elisaveta si Oana Cosa la triplu senioare, Alex Turbatu si Stoenica Marius la dublu juniori. Si tot cei doi, plus un sportiv din Salonta, au castigat aur la triplu juniori. Anamaria Gherghel a mai obtinut o medalie de argint la proba de simplu senioare!

”In anii precedenti am castigat mai multe medalii de argint si bronz la campionatele mondiale si europene prin sportivii Anamaria Gherghel, Vizitiu Elisaveta, Vizitiu Paula, Oana Cosa ,Turbatu Alex, Stoenica Marius, Gheghel Adrian, Bolosin Petrisor, Ivancu Ciprian, Bivolaru Letitia, Purice Lucian, Ungureanu Razvan si Buliga Florin.

In decursul anilor am dat echipelor Romaniei, la diferite categorii, peste 25 de sportivi care au reprezentat Romania la concursurile internationale. In anul 2012, doi sportivi au primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, respectiv Anamaria Gherghel si Purice Lucian chiar daca si altii meritau acest titlu onorific in baza rezultatelor obtinute” – a declarat Dima Druncea, antrenorul campionolor de la Lupeni.

M ultiplii campioni – fara finantare!

Acest an este unul plin pentru fortbal tenis, ceea ce implica multa munca si seriozitate pentru a nu dezamagi, sportivii de la Lupeni fiind bine cotati. Doar ca de data aceasta au intervenit probleme financiare si s-ar putea ca mondialele sa fie ratate, desi Federatia Romana de Fotbal-Tenis a remis invitatiile de participare la Concursul National si Cupa Romaniei, inainte de de Campionatul Mondial ce va avea loc in aceasta toamna. Lipsa banilor echipei din Lupeni ar putea lipsi Romania de titlul mondial avand in vedere ca, de regula, jumatate din componenta lotului national o constituie sportivii de la Lupeni.

”Referitor la acest an competitional, avem in iulie penultima etapa dubla  de campionat national urmata imediat de Cupa Romaniei l. Concursurile au loc la Mamaia, iar in luna septembrie are loc ultima etapa dubla de campionat la Alexandria, si la fete si la baieti. In perioada octombrie-noiembrie,  va avea loc Campionatul Mondial de senioare si juniori de unde speram la cel putin 4 medalii de aur prin sportivii care vor fi convocati la lotul Romaniei pentru acest Campionat Mondial. De alte concursuri internationale nu vorbesc pentru ca nu ne permitem accesul la ele din cauza problemelor financiare”- a precizat Dima Druncea.

Cum solidaritatea in sustinerea valorilor, indiferent de domeniu, aduc forta si valoarea zonei unde activeaza, ar trebui ca, dintre cei care isi permit cat de cat financiar, sa puna mana de la mana pentru acest lucru. Politicienii care au propovaduit sustinerea tinerilor si refacerea scarii valorilor, cu atat mi mult!

Daca nu, vom ramane pe vecie cu faima de zona a ciomagarilor, respectiv locul de unde a fost rasturnata tanara democratie din Romania – mineriadele.

Ileana Firtulescu