S-a fãcut luminã în cazul contractului colectiv de muncã

Instanta a respins actiunea celor de la Sindicatul Muntele împotriva denuntãrii unilaterale de cãtre administratorul judicia a contractului colectiv de muncã. Dupã luni de asteptãri, Tribunalul Hunedoara a fãcut luminã în cazul contractului colectiv de muncã. Aceasta a respins contestatia celor de la Sindicatul Muntele.

“Respinge ca rãmasã fãrã obiect cererea formulatã de reclamantul Sindicatul Muntele, împotriva debitoarei Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA – prin administrator judiciar provizoriu Casa de Insolventã GMC SPRL, având ca obiect anularea denuntãrii unilaterale a contractului colectiv de muncã la nivel de unitate pe anii 2015-2016”, se aratã în solutia instantei.

Potrivit celor de la Sindicatul Muntele, decizia instantei îi este favorabilã Complexului Energetic Hunedoara.

“Decizia instantei este practic o nerecunoastere a denuntãrii unilaterale a contractului colectiv de muncã de cãtre administratorul judiciar. Am observat cã au lãsat procesul fãrã obiect, legându-se de faptul cã vechiul contract colectiv de muncã a expirat la data de 31 iulie. Solutia celor de la Triobunalul Hunedoara avantajeazã în mod cert Complexul Energetic Hunedoara”, a declarat Cristian Istoc, vicepresedintele Sindicatului Muntele. Sindicalistii au avut un rãspuns favorabil de la Inspectoratul Teritorial de Muncã în privinta contractului colectiv de muncã. ITM a decis cã la nivelul CEH contractul colectiv de muncã trebuie respectat.

‘Contractul colectiv de muncã nu putea fi denuntat decât în baza Legii Dialogului Social, respectiv prin acordul pãrtilor sau la lichidarea societãtii, si nicidecum la dorinta unei case de insolventã numitã administrator judiciar’, spunea în urmã cu o lunã Petre  Nica. Administratorul judiciar a decis denuntarea contractului colectiv de muncã caracterizându-l ca fiind unul pãgubos pentru societate. Totodatã pe rolul Tribunalului Hunedoara se aflã un dosar în care se judecã denuntarea unilateralã a CCM.

Monika BACIU

Un comentariu la „S-a fãcut luminã în cazul contractului colectiv de muncã

 • 25 august 2016 la 20:20
  Permalink

  Ca in filmele cu prosti.
  Oare cine a stabilit data pentru judecata?
  si pentru un asa raspuns i-au trebuit 7 zile pentru pronuntare?????

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.