Sotul este primar si conduce orasul iar sotia e consilier judetean, însãrcinat sã obtinã bani pentru urbe. Cine nu-si îndeplineste atributiile rãspunde în fata organizatiei de partid.  Se întâmplã la Aninoasa, unde primarul PSD are cel mai bun ”avocat” în ”parlamentul judetean”, respectiv chiar pe nevasta lui.

Nicolae Dunca, primarul reales al localitãtii Aninoasa, a reusit sã-si punã sotia pe lista de consilieri judeteni la alegerile din iunie a.c., iar rezultatul a fost unul neasteptat chiar si pentru edil. Pozitia cu numãrul 18, pe care se afla Alina Dunca, nu pãrea sã fie una cu sanse de accedere în CJ Hunedoara. Scorul bun obtinut de social democrati la locale au propulsat-o direct în legislativul judetean, iar lucrurile s-au schimbat radical. Primarul spune cã oamenii i-au ales si au încredere în ei, iar acest lucru îi obligã sã le rezolve problemele. Astfel, pe linie de partid, Dunca, presedintele PSD Aninoasa, si-a mandatat sotia sã reprezinte interesele comunitãtii în Consiliul Judetean Hunedoara, de unde e musai sã se întoarcã cu bani pentru comunitate. Primarul spune cã a stat destul la mila fostilor conducãtori, de la care a primit firimituri.

”La rectificare, sã vedem ce primim. Trebuie sã fie si o rectificare de buget, noi am cerut si o sã vedem ce o sã primim. Acum, cã suntem majoritari în Consiliul Judetean Hunedoara, sper sã fie mai bine si pentru noi. La rectificarea de data trecutã, noi, Aninoasa, am primit cel mai putin din tot judetul, adicã un miliard de lei vechi (n.r. 100 de mii de lei). Hunedoara a mai primit ca mine si restul câte 2, 3, 4 sau chiar 5 miliarde de lei vechi.  (…) Sotia mea trebuie sã ne reprezinte, e acolo, sã vedem ce face. Dacã nu se zbate o sanctionãm, bineînteles, pe linie de partid”, spune Nicolae Dunca.

Maximilian Gânju