Certificatele de acreditare pentru salvatorii montani hunedoreni au ajuns, marti, la Consiliul Judetean Hunedoara cu felicitãri din partea evaluatorilor.

Serviciul Judetean Salvamont Hunedoara este una din putinele structuri din tarã care a primit acreditarea, conform legislatiei europene, pe o perioadã de cinci ani de zile, respectiv pe perioada maximã.

”Am primit diplomele de acreditare, au venit prin postã la Consiliul Judetean, noi le-am primit cu felicitãri si este un lucru foarte bun pentru judet. Acreditarea a fost fãcutã de Asociatia Nationalã a Salvatorilor Montani din România si a fost un proces destul de lung în care s-a fãcut acreditarea, respectiv un an de zile. A venit comisia si a verificat începând de la proceduri, echipament, logisticã, oameni, atestat, deci totul. Suntem pe legislatie, avem tot ce trebuie ca sã fim o echipã operationalã, iar acest lucru ne ajutã în activitate. Nu poti functiona dacã nu esti legal constituit, dacã nu esti acreditat. Suntem acreditati pânã în anul 2021, adicã pe o perioadã de cinci ani, dar sunt echipe sau servicii care au primit doar pe un an, pentru cã au mari probleme de rezolvat si dupã un an comisia se reuneste. Sunt servicii care nu au primit acreditarea. Deci, o datã te acreditezi ca serviciu si apoi fiecare echipã în parte, dacã are tot ce-i trebuie pentru actiunile de salvare montanã. Toate formatiile Salvamont Hunedoara cu echipele respective au fost acreditate”, a declarat, ieri, Ovidiu Bodean, seful Salvamont Hunedoara.

Maximilian Gânju