Locurile de muncã din Valea Jiului sunt fãrã doar si poate cea mai mare problemã a zonei. Pe ordinea zilei la toate primãriile sunt investitorii, pe care administratiile publice locale încearcã sã îi atragã indiferent de obiectul de activitate iar toti primarii merg pe principiul:”sã vinã numa, cã, gãsim oameni care sa lucreze”.

Aici intervine cea mai mare problemã! Desi zona noastrã este una unde, rata somajului creste de la o zi la alta, ceea ce înseamna cã sunt foarte multe persoane în cãutarea unui loc de muncã, putini sunt calificati într-o meserie. Agentia Judeteanã de Ocuparea a Fortei de Muncã organizeazã periodic cursuri de calificare însã din varii motive putini sunt cei interesati.Cum au promisiuni cã la ei în oras vor venii investitori, administratia publicã din Aninoasa si-a pus si problema locurilor de muncã, asa cã acum, înainte de a începe activitatea, edilii vor sã organizeze cursuri de calificare.

”În orasul Aninoasa, am fãcut niste calcule sã vedem dacã avem fortã de muncã în domeniile posibililor investitori. Noi avem în vedere sustinerea unor cursuri de calificare în mai multe meserii: sudori, dulgheri. O sã calificãm tinerii in toate meseriile pentru a pregãti forta de muncã necesarã pentru investitori”, a declarat Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.

Cursurile de calificare nu vor fi suportate din bugetul local pentru cã edilii de aici s-au gândit si au accesat un proiect pe fonduri europene. ”Banii pentru cursuri nu sunt din bugetul propriu, ele se vor desfasura in cadrul unui program pe fonduri europene” a mai spus Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.

Adina Pãduraru