Ultimele pregãtiri pentru organizarea manifestãrilor dedicate centenarului Primului Rãzboi Mondial au loc la Vulcan. Viceprimarul Cristian Merisanu a inspectat platoul de la peste 1600 de metri altitudine pentru a se asigura cã, în weekend, actiunile se vor derula în mod corespunzãtor. Autoritãtile locale de la Vulcan fac pregãtirile pentru actiunile care vor avea loc în Pasul Vâlcan, cu ocazia aniversãrii celor 100 de ani de la intrarea României în Primul Rãzboi Mondial. La peste 1600 de metri, lucrãrile de amenajare a locatiei se apropie de final.

“Lucrãrile de amenajare a locului unde vom desfãsura evenimentul de sâmbãtã, se apropie de sfârsit. Viceprimarul Cristi Merisanu a fost în urmã cu doã ore sã verifice ceea ce s-a fãcut pânã acum. Totul este ok. Ceata de astãzi nu este programatã si sâmbãtã când, normal, vom avea Soare. Cine stie… întelege”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Autoritãtile locale de la Vulcan vor marca, la sfârsitul acestei sãptãmâni,  Ziua Mondialã a Turismului. Actiunile vor avea loc în statiunea montanã Pasul Vâlcan, pe care edilii doresc sã o si promoveze. Anul acesta se împlinesc 100 de ani  de la luptele purtate în Pasul Vâlcan de Armata Românã în primul rãzboi mondial pentru eliberarea Vãii Jiului de sub stãpânirea austro-ungarã.

Monika BACIU