Festivalul Tatianei s-a întors la Lupeni: “Dar vã las si bucuria/ Si tot cerul meu de stele”

Dupã cinci din cei sase ani de când are loc Festivalul in memoriam Tatiana Stepa – “Cântec pentru prieteni”, evenimentul are loc acasã, la Lupeni, casa “marii personalitãti feminine” din lumea folkului românesc, în data de 27 august 2016, începând cu ora 18,00, la Palatul Cultural Lupeni.

În urmã cu sase ani, omul de afaceri si  sustinãtor al culturii, Zanet Stelian, a initiat, la Lupeni, Festivalul de muzicã folk in memoriam “Tatiana Stepa – Cântec pentru prieteni” si, din 2010, i-au stat alãturi în organizare Cristian Pustai si Cãtãlin Stepa.

Doar prima editie a avut loc în orasul natal al Tatianei, la Pub Valahia Lupeni, iar de atunci a gãzduit-o Petrosaniul. Primãria Petrosani a sustinut acest eveniment dedicat marii artiste si a pus la dispozitie sala Casei de Culturã “Ion Dulãmitã”, la fel directorul Teatrului Dramatic “I.D.Sîrbu” Petrosani, Nicoleta Lucretia Bolca, a pus la dispozitie sala de spectacole, în 2015.

“Vã las dragostea pierdutã
Si tot chinul de apoi
Gura mea nu mai sãrutã,
Vã las dorul meu de voi

Dar vã las si bucuria
Si tot cerul meu de stele
Vã las singura avere,
Vã las cântecele mele”

Tatiana Stepa este Cetãtean de Onoare al municipiului Petrosani…

“Personal, îi multumesc tânãrului primar, Cristian Resmeritã, si consiliului local pentru cã anul acesta, a VI-a editie a Festivalului “Tatiana Stepa”  va avea loc, acasã, la Lupeni. S-au alocat pentru festival 50 milioane lei, plus promovare si sala Palatului Cultural Lupeni. Tatiana este Cetãtean de Onoare al municipiului Petrosani si tare as vrea sã fie si cetãtean de onoare al locului în care s-a nãscut – Lupeni” – a declarat Zanet Stelian.

La festival va concerta Victor Socaciu, cunoscutul cantautor folk, acum consul  general al României la Montreal. Socaciu a fost mereu aproape de Cãtãlin Stepa dupã ce mama sa a pãrãsit aceastã lume.

2-1

“Festivalul va avea loc pe data de 27 august 2016, începând cu ora 18,00, la Palatul Cultural Lupeni. În prima parte, vor concerta tinerii nostri folk-isti, apoi Dinu Olãrasu, Florentin Budea, eu si Victor Socaciu. Este a doua oarã când Socaciu concerteazã în Valea Jiului, prima datã a fost la “Valahia”, în Lupeni. Va fi în tarã si a confirmat paticiparea la Festival. Da, ne vedem de câte ori avem ocazia. Mã bucur cã festivalul are loc la Lupeni, primarul Cristian Resmeritã m-a surprins plãcut, eu neavând nici un contact cu el pânã acum…” – a spus Cãtãlin Stepa, fiul Tatianei Stepa, la rândul sãu un apreciat interpret si versificator al muzicii folk. La Festivalul dedicat memoriei Tatianei Stepa – “Cântec pentru prieteni”, editia a VI-a, intrarea se va face pe bazã de invitatii gratuite, care se pot procura de la Palatul Cultural Lupeni în zilele de miercuri, joi si vineri – 24, 25, 26 august – între orele 10,00 – 14,00.

Ileana Firtulescu

Advertisements