Asteaptã rectificare de buget pentru a face deratizarea institutiilor de învãtãmânt

Sunt mai putin de trei sãptãmâni pânã la începerea anului scolar 2016-2017, asa cã este forfotã mare în toate institutiile de învãtãmânt.

Pregãtirile sãlilor de curs sunt în toi, se face curãtenie, însã la Aninoasa, în momentul de fatã nu se poate face dezinsectia si deratizarea scolilor. De vinã sunt banii de care administratia nu dispune.”Ne-ar trebui bani pentru deratizare si dezinsetie, de care momentan nu dispunem. Sperãm ca în perioada urmãtoare la rectificarea de bugetarã din aceastã lunã sã primim ceva fonduri ca sã putem face deratizarea si dezinsectia”, a spus primarul orasului Aninoasa, Nicolae Dunca.

La capitolul de încãlzire a scolilor în anotimpul rece, cele douã institutii de învãtãmânt stau bine, pentru cã deja s-a fãcut aprovizionarea cu lemne.

”Materialul lemnos deja a fost adus pentru o scoalã din Aninoasa, unde avem centralã pe lemn, iar la cea din zona Iscroni încãlzirea se face pe gaz, fondurile pentru combustibilul pe sezonul rece  au fost alocate asa cã nu avem probleme. Dacã reusim în cel mai scurt timp sã facem si dezinsectia si deratizarea pot spune cã suntem pregãtiti pentru începerea noului an scolar” a adãugat primarul orasului Aninoasa.

Pe raza orasului Aninoasa existã douã scoli: Scoala Generalã ”Sfânta Varvara” si Scoala Gimnazialã Iscroni Aninoasa.

Adina PÃDURARU

Advertisements