Municiplitatea de la Petrosani mai face un pas pentru reabilitarea celor 15 imobile din localitate. Au fost scoase la licitatie serviciile de elaborare D.A.L.I. “Cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte din municipiul Petrosani”.

Caietul de sarcini cuprinde o serie de mãsuri care sunt prevãzute în ghidul de finantare de care proiectantul trebuie sã tinã cont. “Municipiul Petrosani are intentia de a depune douã cereri de finantare pentru accesarea de fonduri prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritarã 3, Prioritatea de investitii 3.1., Operatiunea A – Clãdiri rezidentiale. În acest scop a selectat 2 categorii de clãdiri rezidentiale (blocuri) care fac obiectul a 2 loturi”, se aratã în caietul de sarcini.

Conform caietului de sarcini, lucrãrile de interventie/Actiunile sprijinite în cadrul acestei prioritãti de investitie vizeazã o serie de conditii de care proiectantul trebuie sã tinã cont. Mãsurile de crestere a eficientei energetice includ lucrãri de reabilitare termicã a anvelopei; lucrãri de reabilitare termicã a sistemului de încãlzire; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile; alte activitãti suplimentare.

Potrivit celor de la primãrie, aceste mãsuri fac parte din ghidul de finantare, iar proiectantul trebuie sã tinã cont de ele. O altã problemã identificatã este cea a persoanelor care si-au izolat termic exteriorul locuintei, însã nu au autorizatie. În acest caz, izolatia va fi îndepãrtatã, iar cei în cauzã vor suporta cheltuielile de anvelopare.

Monika BACIU