Situatia incertã în care se aflã CEH, furnizorul agentului termic pentru societãtile de termoficare din Valea Jiului si experienta de anul trecut, când oamenii au înghetat în case, determinã multi consumatori casnici sã renunte la încãlzirea în sistem centralizat.

Anuntul fãcut de edili, cum cã oamenii ar face bine sã ia în calcul alte solutii pentru încãlzire, ca o alternativã la încãlzirea în sistem centralizat, îi obligã pe multi la cheltuieli considerabile.

Numai în municipiul Petrosani, circa 2000 de abonati au rãmas pe dinafarã la iarnã, în conditiile în care este tot mai clar cã agentul termic nu va mai veni de la Complexul Energetic Hunedoara. Astfel, societãtile de termoficare vor rãmâne ferecate dat fiind faptul cã nu au solutii proprii de a asigura apã caldã si cãldurã. Deja magazinele de profil au o crestere semnificativã la centralele de apartament pe gaze naturale, multi dintre cumpãrãtori fiind abonati în prezent la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic. Oamenii s-au împrumutat pentru a nu îngheta în case cum s-a întâmplat anul trecut, iar administratia localã din ”capitala” Vãii Jiului si-a utilat mai toate institutiile subordonate cu centrale proprii pe gaze naturale.

  1. Gânju