Complexul Energetic Hunedoara l-a dat în judecatã pe fostul director general, Emil Florut pentru a recupera anumite sume de bani pentru delegatiile decontate nejustificat. Dosarul s-a solutionat rapid. Instanta a anulat cererea CEH.

“Anuleazã cererea formulatã de reclamanta Societatea Complexul Energetic Hunedoara”, se aratã în solutia instantei. CEH a chemat în judecatã fostul director general pentru faptul cã a decontat suma de 2592,55 de lei pentru delegatii nejustificate. Emil Florut s-a adresat instantei la rândul sãu pentru a-si recupera banii pentru perioada cât a fost suspendat din functia de director general. Acesta a cerut peste 500 de mii de lei. Fostul director general al CEH s-a mai remarcat prin deplasãri “exotice”. Florut s-a pontat ca fiind în delegatie la Sinaia. Care a fost scopul si durata vizitei rãmâne un mister, însã cert este cã banii s-au dus…

Emil Florut a fost cel de-al cincilea director general al Complexului Energetic Hunedoara în cursul anului 2015. Drumurile lui Florut au dus spre SINAIA, SATU-MARE, TIMISOARA sau ORADEA, localitatea sa de domiciliu. Florut a fost însã si la Bruxelles cu delegatia Ministerului Energiei pentru a rezolva DEFINITIV SI IREVOCABIL situatia COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA. În data de 25 septembrie a fost numit director general al CEH prin ordonanta corporatistã, iar Florut si-a început prima delegatie în data de 27 septembrie la Bucuresti. Nici nu a luat bine contact cu problemele societãtii peste care a fost pus director cã a si început drumurile. Între 30 septembrie si 1 octombrie directorul general revocat Florut a fost la Timisoara. Deplasarea a costat 555 de lei. În perioada 3 – 6 octombrie 2015 Florut a fost la Oradea, adicã acasã. Pentru aceastã deplasare acesta a decontat 410 lei. Nici nu a ajuns bine la Petrosani, aici unde este sediul de drept al Complexului Energetic Hunedoara cã în perioada 12 – 15 octombrie Florut a fost la Bucuresti si la Sinaia, delegatii pentru care a decontat 1.042,50 de lei. în data de 2 noiembrie, Emil Florut a fost la Satu Mare. Deplasarea în zonã a costat doar 100 de lei. între 20 – 21 noiembrie acelasi director general a fost la Bucuresti si din nou acasã, adicã la Oradea. Anul 2015 este echivalentul dezastrului economic la Complexul Energetic Hunedoara. Ceea ce se dorea a deveni o societate profitabilã a ajuns un dezastru.

Anul 2015 s-a încheiat cu datorii de 1,6 MILIARDE DE LEI pentru Complexul Energetic Hunedoara si cu zeci de cereri de intrare în insolventã. Delegatiile la Bucuresti, la SINAIA, Satu-Mare sau Oradea erau “justificate” datã fiind situatia dezastruoasã a societãtii.

Monika BACIU