Femeia a încercat sã scape de rãspunderea penalã si de celula de arest dupã ce o altã tânãrã care si-a ucis bebelusul a reusit acest lucru. Asistenta din Petrosani a fost eliberatã în baza unui raport medical ce arãta cã nu ar fi avut discernãmânt la momentul comiterii crimei.

Papp Simona Andreea si-a pregãtit apãrarea în jurul raportului de expertizã medico-legalã efectuat de cãtre IML Timisoara, strategia functionând în cazul Arabelei Saran, femeia de 30 de ani care si-a aruncat nou-nãscutul într-un tomberon de gunoi chiar în noaptea de Revelion. Aceasta a fost eliberatã din arest în baza unei expertize medico-legale, însã procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalului Hunedoara si judecãtorii au cerut o contraexpertizã la INML, în conditiile în care au douã decizii ale legistilor care se bat cap în cap.  Strategia lipsei discernãmântului ar fi fost adoptatã si de Papp care a cerut prin apãrãtorul sãu sã fie eliberatã din arest preventiv, solicitarea fiindu-i respinsã de magistratii Tribunalului Hunedoara cât si de cei ai Curtii de Apel Alba Iulia. În cazul acesteia raportul încã nu este finalizat si concluziile expertilor nu au ajuns la judecãtori pentru a fi studiate. Simona Andreea Papp (27 de ani) este acuzatã de procurori de omor calificat si a fost trimisã în judecatã luna trecutã. Tânãra a nãscut acasã si si-a înfãsurat pruncul, o fetitã, într-o pãturã pânã s-a sufocat. A mers apoi pe malul Jiului de Vest în zona cartierului Bãrbãteni, din Lupeni, si a aruncat trupul fãrã viatã în apã. Simona Andreea Papp a încercat sã-i convingã pe anchetatori cã fetita s-a nãscut moartã, cã s-a speriat si din acest motiv a încercat sã scape de cadavru. Expertiza medicilor legisti a contrazis-o, iar acestia stabilit cã fãtul era viabil si s-a nãscut la termen având o greutate idealã, putin peste 3,2 kilograme.

Tânãra este cãsãtoritã si mai are doi copii minori, iar dacã va fi gãsitã vinovatã riscã pânã la 25 de ani de închisoare.

Maximilian Gânju