Complexul Energetic Hunedoara a avut pe rolul Tribunalului Hunedoara nu mai putin de cinci procese. Toate cele cinci spete sunt în dosarul primei insolvente a societãtii energetice hunedorene.

Amânare în dosarul denuntãrii CCM-ului

Cel mai important dosar pentru angajati era cel privind denuntarea unilateralã a contractului colectiv de muncã de cãtre administratorul judiciar. Instanta a amânat pronuntarea în acest dosar pentru sãptãmâna viitoare.

“Pronuntarea a fost amânatã pentru data de 24 august în vederea depunerii unor concluzii scrise de cãtre sindicat”, a declarat Ildiko Glãman, purtãtorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.  Sindicalistii sustin cã în cazul în care solicitarea lor nu va fi admisã se vor înscrie la masa credalã pentru a recupera sumele care li se cuvin angajatilor.

“Contractul a expirat la data de 31 iulie, nu mai poate fi aplicat la o datã ulterioarã, însã drepturile pe care salariatii ar fi trebuit sã le primeascã în baza acelui CCM vor face obiectul unui litigiu de muncã si vom încerca recuperarea acestor drepturi în instantã. Este extrem de greu aflându-ne în stare de insolventã, însã vom face toate demersurile pe care le avem la dispozitie pentru ca dreptatea sã învingã. Am ferma convingere cã vechiul CCM a fost denuntat abuziv si ilegal”,  a declarat Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele. Alte douã dosare sunt cu referire la creditori. O parte dintre acestia au depus contestatie împotriva raportului privind cauzele si împrejurãrile care au dus la deschiderea procedurii insolventei, dar sunt si creditori care au contestat tabelul preliminar al creantelor. Ambele solicitãri au fost respinse de judecãtorii Tribunalului Hunedoara. Cel de-al patrulea dosar aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara face referire la stabilirea onorariului administratorului judiciar. De precizat cã toate aceste spete sunt în primul dosar al insolventei Complexului Energetic Hunedoara. Un alt dosar este cel al opozitiei depusã de Gerom International la deschirea procedurii insolventei societãtii.

“Respinge opozitia formulatã de creditoarea SC GEROM INTERNATIONAL SA , în contradictoriu cu debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA si administratorul judiciar Casa de Insolventã GMC SPRL”, se aratã în solutia instantei pronuntatã ieri, 17 august. Este a doua oarã când cei de la Gerom depun o astfel de opozitie, în prima actiune de acest gen ei reusind sã schimbe macazul la CEH.

Mai exact, dupã prima opozitie judecatã la Curtea de Apel Alba Iulia, cei de la Gerom au avut câstig de cauzã, astfel cã la acel moment magistratii au decis scoaterea din insolventã a CEH.

Monika BACIU