Edil Urban Serv, societatea de gospodãrire din Petrila, a intrat în faliment. Judecãtorii de la Tribunalul Hunedoara au declarat falimentul, în data de 17 august.

Universal Edil a fost înfiintatã în toamna anului 2008. Este a doua societatea de acest gen care intrã în faliment.

La Petrila au mai existat alte douã societãti, Termoprest si Universal Edil, care au avut aceeasi soartã, si anume falimentul. Datoriile Universal Edil Serv au ajuns la peste 11 miliarde de lei vechi. Între timp, edilii de la Petrila si-au luat mãsurile de sigurantã.

Acestia au înfiintat o nouã societate de gospodãrire. “Având în vedere situatia de insolvabilitate a SC Edil Urban Serv SA, care asigura în prezent serviciul de salubrizare al orasului Petrila, si în perioada imediat urmãtoare existând riscul ca localitatea sã fie pusã în situatia de a nu mai avea asigurate aceste servicii, se impune luarea unor mãsuri cu scopul eliminãrii riscurilor prezentate. Astfel, pentru asigurarea continuitãtii si bunei organizãri si operãri a serviciului public de salubrizare al orasului Petrila, propun delegarea gestiunii acestui serviciu cãtre SC Edil Sal Prest SA. (…). Facem precizarea cã societatea Edil SAL Prest SA urmeazã sã fie autorizatã (…)”, se aratã în documentele administratiei locale de la Petrila.

Monika BACIU