Pensionarul acuzat cã a omorât o petrileancã si apoi i-a lãsat cadavrul într-o pesterã din Sureanu, unde a fost descoperit de câtiva turisti, rãmâne în celula de arest. Totodatã, judecãtorii Tribunalului Hunedoara au stabilit si primul termen de judecatã în dosarul de omor.

Completul Curtii de Apel Alba Iulia a respins contestatia fãcutã de Costin Munteanu, pensionarul din Petrila acuzat de omor si descoperit la un an de zile de la comiterea faptei. Astfel, pensionarul rãmâne în Centrul de Retinere si Arest Preventiv Deva pânã la mijlocul lunii viitoare. Totodatã, magistratii Tribunalului Hunedoara au stabilit si primul termen de judecatã în acest dosar, respectiv 14 septembrie 2016. Costin Munteanu este a acuzat de procurori de o crimã comisã în anul 2015, când o femeie a fost gãsitã moartã într-o pesterã din zona Vãii Jiului. Suspectul a fost descoperit si pus sub acuzare dupã o anchetã laborioasã de un an, dupã numeroase audieri si confruntãri, dar si pe baza probelor ADN. Surse din anchetã au sustinut cã pensionarul nu si-a recunoscut nici o clipã fapta pe tot parcursul investigatiei si a încercat sã-i inducã în eroare pe criminalisti. Ba chiar si-a învãtat o cunostintã la care se refugiase dupã comiterea crimei sã-i asigure alibiul.

Munteanu ar fi avut o relatie amoroasã cu victima, chiar dacã a negat acest lucru. El a fost surprins de camerele de supraveghere din Petrila alãturi de femeia ucisã, iar imaginile au probat faptul cã se cunosteau.

  1. Gânju