Mai curat, mai uscat!

Mai curat, mai uscat! /  Seful IPJ Hunedoara a beneficiat, din nou, de „serviciile de spalatorie” ale procurorilor din Alba Iulia

Comandantul IPJ Hunedoara, Liviu Gabriel Dumitru, este judecat din nou de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in razboiul declansat de un subaltern de-al lui Dumitru, de la Vulcan, Adrian Sucila. Asta dupa ce a fost „spalat” de orice posibila vina de un procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.

Politistul Adrian Sucila nu a cerut altceva decat sa fie repus pe functie si a avut castig de cauza. Mai mult, judecatorii de la ICCJ au dispus, prin decizie definitiva, inceperea urmaririi penale impotriva comisarului Liviu-Gabriel Dumitru, dar ce se vede la Bucuresti, nu este valabil si in teritoriu, unde procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba il tzot scot de sub urmarire penala pe seful IPJ Hunedoara.

In urma cu cativa ani, politistul Adrian Sucila a fost sanctionat disciplinar pentru “comportament necorespunzator” si a  fost transferat de la Biroul de Investigatii Criminale, la Ordine Publica. Sucila a

contestat decizia si a atacat in instanta sanctiunile aplicate. A avut castig de cauza atat la prima instanta, cat si ulterior, in caile de apel si recurs, si ar fi trebuit repus in functia de pe care a fost schimbat, insa acest lucru nu s-a intamplat. Politistul a cerut tot in instanta sanctionarea celor care nu au pus in aplicare decizia instantei de judecata, iar in 16 februarie 2010 Adrian Sucila mai obtine o victorie la Curtea de Apel Alba Iulia. Judecatorii i-au

aplicat sefului IPJ Hunedoara o amenda in cuantum de 20 la suta din salariul minim brut pe economie, per zi de intarziere, pe durata 24.12.2008 – 09.01.2009 pentru neindeplinirea obligatiei de a executa sentinta nr. 885/ CA/25.03.2008 a Tribunalului Hunedoara, ramasa irevocabila. Ulterior, Adrian Sucila a formulat o plangere si la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, contra comisarului sef Liviu Gabriel Dumitru, pentru abuz in serviciu si nerespectarea unei hotarari judecatoresti, dar procurorii au dat rezolutie de neincepere a urmaririi penale. Politistul a  formulat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care s-a pronuntat, prin decizie penala definitiva, in favoarea acestuia. Dupa motivarea sentintei, dosarul a ajuns, din nou, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, fiind repartizat procurorului Mugurel Pamfil, care l-a curatat, din nou, de toate posibilele belele pe Liviu Dumitru. Astfel, in ciuda a tot ce a motivat in scris Inalta Curte de Casatie, care a dispus inceperea urmaririi penale in cazul comandantului IPJ Hunedoara, Mugurel Pamfil nu a vazut nicio neregula in cazul lui si a decis “neinceperea urmaririi penale in cauza privind pe numitul Dumitru Liviu Gabriel”. Mai mult, sursele noastre, in loc sa ia in calcul cele dispuse inca de acum un an de magistratii ICCJ, procurorul de caz ar fi incercat sa impace partile. Dupa ce nu a reusit, a concluzionat ca Liviu Dumitru a facut tot ce a putut pentru a-l repune in functie pe politistul Adrian Sucila, dar nesocotirea unei hotarari judecatoresti nu se datoreaza culpei sefului IPJ Hunedoara, ci – fatalitate! –altor factori independenti de vointa lui Liviu Dumitru si reorganizarii ulterioare a institutiei. In contrapartida, ICCJ constata negru pe alb ca Liviu Gabriel Dumitru “nu are motive obiective care sa justifice neexecutarea intocmai si integral a hotararii judecatoresti”, motiv pentru care l-a si amendat la vremea respectiva.

Acum, cazul a ajuns din nou la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a fost atacata, din nou, rezolutia procurorilor de la Parchetul de pe langa CA Alba Iulia.

Carmen Cosman

Advertisements

2 comentarii la „Mai curat, mai uscat!

  • 25 iunie 2012 la 09:39
    Permalink

    REPET CE AM SPUS SI SCRIS DE ZECI DE ORI. LA NIVELUL I.P.J.-HD., S-A INSTALAT UN INFRACTOR CARE PREDA SUBALTERNILOR CURSUL,, METODE SI PROCEDURI DE ELUDARE A LEGII CU AJUTORUL MAGISTRATILOR”. LA PARCHETUL DE PE LANGA CURTEA DE APEL ALBA IULIA S-AU CUIBARIT O SERIE DE PROCURORI FLAMANZI DUPA EUROI, FARA NICI CEA MAI MICA RETINERE. FIRESC AR FI CA DOMN’ INSPECTOR SA-SI DEA DEMISIA . DAR,INTREB EU: -CE A MAI RAMAS NORMAL IN ACEASTA TARISOARA ? TOATE LUCRURILE AU UN CAPAT. FELICITARI POLITISTULUI ADRIAN SUCILA ! ESTE O LECTIE CARE TREBUIE INSUSITA SI DE COLEGII DOMNIEI SALE. CAZUL POLITISTULUI ESTE MONITORIZAT SI VA FACE OBIECTUL UNUI CAPITOL DIN SESIZAREA CEDO CU PRIVIRE LA INCALCAREA DREPTURILOR OMULUI SI A TARAGANARII INFAPTUIRII ACTULUI DE JUSTITE IN ROMANIA.

  • 25 iunie 2012 la 11:16
    Permalink

    Bai Vulcanescu, daca nu esti HOTUL de sucila, atunci sigur esti sugacea lui. Aia de acuma este rosie. Asa ca mai taci. Papagalul de sucila ar trebui sa-l consulte , din interiorul sistemului, pe nastase patru case. Iar sugacea sa-i numere ouale.

Comentariile sunt închise.