La sfârsitul sãptãmânii trecute, la sediul PNL Petrila a fost stearsã si ultima urmã a muncii liberalilor dedicati, care au ridicat oarecum stacheta politicii într-o zonã numitã “estul sãlbatic”. Tot mobilierul din sediu a fost donat Crucii Rosii Petrosani de fostul presedinte al PNL Petrila, acum liber de orice “disciplinã de partid”,  Costel Avram. Acesta este membru în comitetul de conducere al acestei filiale implicându-se activ în actiuni de gen.

PNL Petrila a fost, timp de peste 10 ani, organizatia care a constituit doar un vehicul spre functii în perioade electorale, fiind practic în “ilegalitate”, nimeni neavând curajul sã organizeze alegeri interne, sã stabilizeze organizatia.

Din noiembrie 2012, Costel Avram – venit de la PRM si devenit PNL-ist pentru cã „nu am putut merge cu Partidul România Mare, dar merg sã fac politica cu PNL, partid care prin munca liderilor sãi în trecut, au facut România Mare” – a reconstruit întreaga organizatie, a coagulat o echipã dedicatã. În iunie 2013, a organizat adunãri generale de alegeri pe toate palierele – tineret, femei si organizatie si, toti, au trecut la muncã.

Sediul PNL Petrila, de la parterul unui bloc, duhnea din cauza instalatiilor defecte si nereparate, cu pereti plini de igrasie si mobilier uzat, era o corvoadã si pentru ziaristii care mai participau la vreo conferintã de presã, dar sã functionezi asa, acolo!

S-au fãcut reparatii, s-a curãtat locul, Costel Avram a schimbat mobilierul cu unul nou, fãcut pe comandã, echipa de liberali muncind cot la cot cu credinta cã este foarte important cum te prezinti în fata oamenilor, cã nu poti pretinde cã esti în stare sã gospodãresti un oras dacã nu poti gospodãri propria casã.

 

S-au implicat în culturã, au sustinut editarea de cãrti, au premiat dascãli si elevi cu rezultate remarcabile fãrã sã tinã cont de culori politice, au sprijinit organizatii de copii proveniti din familii defavorizate, de bãtrâni si au sustinut talente, au organizat serbãri publice de sãrbãtori si zile ale recoltei etc. depãsind cu mult calitatea organizãrii administratiei publice. Au vrut sã preia obiective cãzute în paraginã si sã le redea strãlucirea de altãdatã, dar au fost refuzati de administratia localã. Costel Avram s-a implicat si personal în acte de caritate, cel mai spectaculos dupã felul cum a fost redat în presã, a fost porcul dãruit de sãrbãtori unei familii din Lupeni. Practic PNL Petrila a muncit din greu fãcând si opozitie vizibilã unei administratii care sustinea grupuri de interese, unele numite grupuri de interlopi, iar zona era denumitã “estul sãlbatic”.

În urma încãlcãrii codului etic chiar de cei ce l-au instituit, liderii centrali, prin numirea lui Ilie Pãducel, fost PDL si PSD, în fruntea muncii lor, la PNL, în calitate de candidat la functia de primar din partea liberalilor, cei din organizatia de la Petrila au încercat sã rezolve problema fãcând adrese la judet, la centru invocând codul etic, dar au fost sfidati, aruncându-se astfel la gunoi promisiunile fãcute cetãtenilor, iar de standarde decente si civilizate nu s-a mai tinut cont. Practic, echipa care a ridicat oarecum stacheta în politica localã a fost tratatã cu sictir. Ca urmare, în aprilie 2016, presedintele Costel Avram a demisionat, au mai fãcut-o si altii si o fac si în zi de azi. Alegerile au fost pierdute “cu brio” de liberali, desi Ilie Pãducel a fost adus, cu riscul de a sacrifica o organizatie vie, tocmai pentru a câstiga.

La sfârsitul sãptãmânii trecute, la sediul PNL Petrila a fost stearsã si ultima urmã a muncii liberalilor dedicati, dar de data aceasta cu folos.

Tot mobilierul din sediu a fost donat Crucii Rosii Petrosani, Costel Aram fiind si membru în comitetul de conducere al acestei filiale implicându-se activ în actiuni de gen.

De precizat cã în cadrul Crucii Rosii existã proiecte de anvergurã, în folosul comunitãtii, care trebuie implementate – cabinet premedical, salã de recuperãri, salã de cursuri, dotãri pentru educatia sanitarã din scoli, completarea celor douã camere de interventii în situatii de urgentã, plus amenajari cu mobilier a depozitelor de produse pentru ajutorarea familiilor defavorizate, a vârstnicilor singuri etc., etc.

3-1

De precizat cã Societatea de Cruce Rosie este un serviciu de utilitate publicã, la care Costel Avram s-a alãturat activ declarând cã atunci când vrei, poti sã vii în sprijinul cetãtenilor dinamizând o comunitate, îmbunãtãtind calitatea vietii oamenilor. Avram are de mai multã vreme un ONG, “Rosa Multiflora” Petrosani, care si-a fãcut simtitã prezenta în zonã prin actiuni si sustinere culturalã si umanitarã.

Ileana Firtulescu