Primãria Lupeni va amenaja o mica falezã pe malul Pârâului Braia. Administratia localã de la Lupeni a luat aceastã decizie dupã inundatiile care au lovit municipiul Lupeni în lunile iunie si iulie si care au afectat grav zona în care se aflã pârâul Braia.

La solicitarea autoritãtilor locale, Apele Române au început derularea unor lucrãri complexe pe Pârâul Braia, în zona cuprinsã între Bulevardul Pãcii si Soseaua de Centurã, care constau în lucrãri de decolmatare a pârâului, lucrãri de reparatii si consolidare  a malurilor.

Întrucât în apropiere se aflã Parcul Tineretului din Zona CAP, prin lucrãrile care se executã în zonã, administratia localã în colaborare cu Apele Române  intentioneazã sã amenajeze pe malul pârâului o micã falezã, ceea ce va aduce un plus de imagine zonei respective.

“În prezent în municipiul Lupeni se deruleazã mai multe proiecte, o parte din acestea au ca obiect înlãturarea urmelor lãsate de inundatiile care au produs mari pagube si au afectat infrastructura localitãtii. În prezent, în colaborare cu Apele Române lucrãm la albia Pârâului Braia si în paralel cu lucrãrile de decolmatare si consolidare a malurilor intentionãm sã efectuãm si lucrãri prin care sã amenajam o micã falezã pe malul acestuia, având în vedere cã în apropiere se aflã Parcul din Zona CAP”, declarã primarul Cristian Resmeritã. În paralel Primãria Lupeni a început si executarea unor lucrãri de extindere a iluminatului public pe Soseaua de Centurã în zona cuprinsã între Bulevardul Pãcii si strada Vâscozei.