Firma Drupo a contestat un contract demarat de Administratia Nationalã Apele Române – Administratia Bazinalã Apã Jiu, pentru “executia lucrãrilor de constructii-montaj la obiectivul de investitii «amenajare râul Jiul de est si afluenti – Pârâul Staicului în municipiul Petrosani, judetul Hunedoara”.

A mai existat o contestatie depusã din partea unei societãti, aceasta din urmã însã si-a retras actiunea. Drupo a solicitat revocarea deciziei prin care oferta sa a fost declaratã inacceptabilã si neconformã, revocarea în parte a raportului procedurii, în ceea ce priveste declararea ofertei sale ca inacceptabilã si neconformã, precum si a oricãrui act subsecvent acestei decizii, obligarea autoritãtii contractante la continuarea procedurii prin reevaluarea ofertei sale, în timp ce firma SENERA SA din Satu Mare a cerut celor de la Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor anularea actelor contestate, a raportului procedurii subsecvent, precum si obligarea autoritãtii contractante la reevaluarea ofertei sale.

CNSC a decis însã continuarea procedurii. “Respinge, ca nefondatã, contestatia formulatã de DRUPO SRL, în contradictoriu cu Administratia Nationalã Apele Române – Administratia Bazinalã de apã Jiu. Ia act de renuntarea la contestatia formulatã de SENERA SA, în contradictoriu cu Administratia Nationalã Apele Române – Administratia Bazinalã de apã Jiu. Prezenta decizie este obligatorie pentru pãrti. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare”, se aratã în documentele CNSC. Contractul are o valoare de 10.033.366,00 RON.

Monika BACIU