Întreg munciipiul Lupeni a fost transformat într-un adevãrat santier în lucru. Sunt lucrãri de amenajare a strãzilor, se toarnã asfalt, se scot si se înlocuiesc borduri si refac trotuarele, ori se amenajeazã albiile pâraielor ce traverseazã municipiul.

Toate sunt în plinã desfãsurare, iar primarul Cristian Resmeritã spune cã acestea vor continua, atât timp cât vremea va fi prielnicã.

„Pe lângã  marea lucrare de reabilitare a bulevardului central, în momentul de fatã putem sã spunem cã am început în fortã reabilitarea unui întreg cartier, din punct de vedere al infrastructurii. Vorbim despre Cartierul Bãrbãteni si le spun celor din Lupeni cã toate strãzile, bordurile si trotuarele vor fi refãcute în proportie de 100%”, a spus Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Sunt multe lucruri pe care le cer acum cei din Lupeni, dupã ce au observat cã în cartierul lor au ajuns utilajele de la asfaltare si muncitorii sunt prezenti, dar primarul spune cã, pe rând, si în limita bugetului, toate acestea vor fi trecute în grafic.

„Trebuie sã facem în asa fel încât sã gãsim echilibrul între ceea ce ne cer cetãtenii, pe bunã dreptate, si ceea ce putem noi sã facem, ca primãrie. Asta, din cauza resurselor materiale limitate pe care le avem în momentul de fatã. Am decis sã facem în asa fel încât, în momentul în care intrãm într-un cartier, sã îs reabilitãm în totalitate, iar în Bãrbãteni vorbim despre infrastructurã rutierã, trotuare, alei de intrare în blocuri si douã parcuri, dintre care unul este modernizat”, a mai precizat primarul. În plus sunt propuse pentru reabilitare si scolile, lãcasele de cult si tot ce mai rãmâne. Iluminatul a fost deja schimbat si deja se vede o economie la facturã cu peste 50%.

Diana Mitrache