Colaborare româno-maghiarã în folosul elevilor

Scoala Gimnazialã nr. 7 din Petrosani a semnat un parteneriat de înfrãtire cu Liceul, Scoala Generalã si Cãminul de Elevi Nicolae Bãlcescu din Gyula, Ungaria. Parteneriatul este în folosul elevilor care urmeazã cursurile scolii din Petrosani.

Potrivit actului încheiat între cele douã pãrti, scopul este “colaborarea în vederea îmbunãtãtirii serviciilor educationale oferite elevilor si cresterea competentei cadrelor didactice, realizarea si implementarea unor deziderate comune privind egalitatea de sanse, principii si valori europene, dezvoltarea durabilã, promovarea vietii sãnãtoase, a sportului si protejarea naturii, aplicarea la proiecte locale, nationale si europene comune în vederea îmbunãtãtirii calitãtii serviciilor educationale, pedagogice si manageriale, precum si a celor conexe acestora”.

Obiectivele acestui program de înfãtire cu liceul românesc din Gyula sunt toate în beneficiul actului educational. Astfel, se are în vedere lãrgirea oportunitãtii de învãtare oferite elevilor, dezvoltarea de programe curriculare si extracurriculae comune si schimb de experientã didacticã si managerialã. Bazele parteneriatului de înfrãtire au fost puse în urma unei actiuni organizate anul acesta, când în urma unui maraton de lecturã au fost donate cãrti unitãtii de învãtãmânt din Gyula, Ungaria.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.