Soseaua de centurã a municipiului Petrosani este asfaltatã în aceste zile, iar lucrãrile se vor finaliza înainte de termen. Contractul a fost semnat în 17 mai, iar totul a decurs normal, asa încât administratia de la Petrosani se asteaptã sã fie gata înainte de termenul stabilit initial.

„Termenul de finalizare al lucrãrii este 15 septembrie, însã, cred cã lucrãrile se vor finalzia mai repede. Acum se lucreazã la turnarea covorului de uzurã. Mai este  un sfert din sosea, care trebuie finalizatã”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Drumul de centurã al municipiului Petrosani, care este, practic, o parte de aproximativ 2 km din Drumul National 66, este finantat de Consiliul Judetean Hunedoara si Primãria Petrosani, care au semnat un contract de 3 milioane de lei.

Soseaua a fost ani de zile doar peticitã, pentru cã nu se stabilise exact cine sunt cei care ar trebui sã facã reparatii pe Drumul National: CNADR sau administratia pe teritoriul cãreia se aflã. Într-un final, lucrãrile au fost executate de o asociere de firme, care au câstigat o licitatie electronicã pe SEAP, contractul fiind câstigat de o asociere de douã firme. Este vorba de Zona D si Archistudio SRL.

Diana Mitrache