O noua amanare in dosarul exploziei de la Mina Petrila / Tribunalul Gorj a fixat un nou termen de judecata pentru luna iulie

Dosarul Petrila, o noua amanare. Magistratii Tribunalului Gorj au amanat pentru a doua oara judecarea dosarului in care sunt judecati cei trei fosti sefi condamnati pentru producerea tragediei din 2008 de la exploatarea miniera Petrila, cand 13 mineri si-au pierdut viata, iar alti 12 au fost raniti, in urma unor explozii care au avut loc in subteran.

Este vorba de Aurelian Necula, Gheorghe Rosu si Dan Stefan Ungur.

„Se acorda un nou termen de judecata la data de 02.07.2012 cerere de amanare din partea apelantelor p.civ. pentru

a-si angaja un aparator”, se arata in solutia publicata pe site-ul Tribunalului Gorj.

Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Gorj dupa ce a fost retrimis spre rejudecare de Curtea de Apel Craiova.

La ultimul termen, din 28 mai, „completul de judecata caruia i-a fost repartizat dosarului a declarat ca intelege sa se abtina de la judecarea cauzei penale”, se arata in incheierea publicata pe portalul instantelor din Romania.

Totusi, Tribunalul Gorj ii condamnase, in septembrie 2011, pe cei trei fosti sefi judecati, mentinand astfel decizia Judecatoriei Petrosani.

Cele doua instante, respectiv Judecatoria Petrosani si Tribunalul Gorj ii condamnasera la pedeapsa cu inchisoarea pe cei trei. Astfel, fostul sef al EM Petrila, Aurelian Necula, l-au condamnat la sapte ani si jumatate de inchisoare, pe Gheorghe Rosu, inginerul sef securitate miniera de la Petrila din perioada exploziilor, la sase ani si jumatate, iar pe seful statiei de salvare miniera a EM Petrila, Dan Stefan Ungur, sase ani si jumatate de inchisoare. Condamnatii au atacat decizia, care a ajuns pe rolul Curtii de Apel Craiova.

La momentul la care Curtea de Apel Craiova a retrimis dosarul pe rolul Tribunalului Gorj, Ovidiu Filipescu, unul dintre avocatii celor trei inculpati, declara ca decizia este in favoarea celor trei. Astfel, magistratii de la Curtea de Apel Craiova nefiind de acord cu decizia celor doua instante de a-i condamna pe fostii sefi de la Petrila.

Raul IRINOVICI