Au produs energie verde, dar când a fost sã vândã certificate verzi, nu au avut cui. Ba mai mult, atunci când au vândut unei firme, aceasta a dat faliment pânã la finalul zilei.

Este vorba despre Apa Serv Valea Jiului, care a produs energie electricã prin microhidrocentralele pe care le-a montat pe câteva cursuri de apã, dar care a iesit în pierdere, atunci când a vrut sã le vândã.

„Cu cele 3 microhidrocentrale, aveam acele certificate verzi. Din pãcate, existã un numãr de 3.578 de certificate, pe care le vom pierde. Vã pot spune acum cã în fiecare lunã pierdem în jur de 365 de certificate verzi si asta înseamnã cam 48.000 de lei. Certificatele nu se mai vând. Si uite asa, Apa Serv este vãduvitã de o sumã pe care o avem prinsã în bugetul nostru, ca sursã de venit”, a dedclarat Costel Avram, director general SC Apa Serv.  Apa Serv are 3 microhidrocemtrale pe diverse cursuri de apã si acolo produc energie pe care o vând pe bursã. Managerii acestui sistem reuseau pânã acum sã o vândã la un pret bun si sã cumpere pentru folosinta proprie, aceeasi energie la un pret extrem de avantajos. Utima microhidrocentralã a fost inauguratã în anul 2014 la Brazi, investitia fiind realizatã din fonduri proprii. Celelalte douã sunt la Valea de Pesti si la Polatiste.

Diana Mitrache