Insolventa Complexului Energetic Hunedoara a trezit interesul lichidatorilor. Zeci de practicieni în insolventã au vrut sã “punã mâna” pe muribunda societate energeticã. Chiar si în conditiile actuale, de faliment nedeclarat, CEH poate fi o vaca numai bunã de muls.

“În cauzã au mai fost depuse un numãr de 42 de oferte de serviciu din partea practicienilor în insolventã organizati atât sub formã de societãti profesionale cât si cabinete individuale de practicieni în insolventã, membrii în UNPIR. Având în vedere multitudinea propunerilor în ceea ce priveste desemnarea administratorului judiciar provizoriu, instanta va da eficientã dispozitiilor art.45 al. L, lit. d, teza IV si V din legea nr. 84/2014 potrivit cãreia în cazul în care atât creditorii cât si debitorul au solicitat desemnarea câte unui administrator judiciar/ lichidator judiciar va avea prevalentã cererea creditorului. Dacã creditorii solicitã a fi desemnati administratori judiciari /lichidator judiciar diferiti, judecãtorul sindic va desemna motivat pe unul dintre acestia””, aratã sentinta de deschidere a procedurii insolventei CEH. Fiecare cu lichidatorul sãu. Creditorii au avut fiecare câte o propunere de lichidator pentru Complexul Energetic Hunedoara. La fel si societatea energeticã a avut propria propunere. Câstig de cauzã a avut însã UPSUROM INDUSTRY SRL Petrosani, societate aflatã la rândul sãu în insolventã.

Sapte creditori au renuntat la insolventã

Sapte creditori ai Complexului Energetic Hunedoara au renuntat la deschiderea procedurii insolventei. Astfel, instanta a luat act de renuntarea la judecatã a cererilor de deschidere a procedurii insolventei împotriva CEH formulate de creditorii Romlink Invest, SC Arteca Jilava, Bostinã si Asociatii SPRL Bucuresti, Delta Flus Traging, Meridian Electroconstruct, Ureserv, Grupul Industrial Electrocontact.

Monika BACIU