Un grup de turisti nemti, campati ilegal în Parcul National Retezat, au fost evacuati din zonã cu ajutorul jandarmilor, dupã ce seful Salvamont Hunedoara a cerut sprijin prin S.N.A.U. Strãinii le-au spus jandarmilor montani cã nu stiau cã este o zonã interzisã pentru campare.

Potrivit jandarmilor montani, o echipã din 4 subofiteri jandarmi s-au deplasat la fata locului însotiti de un ranger si doi salvamontisti. Ajunsi în zona numitã Bordul Tomi acestia au observat 3 corturi si 6 persoane din care 2 minori.

Lucrãtorul Parcului National Retezat le-a adus la cunostintã faptul cã sunt campati într-o zonã interzisã, persoanele au înteles situatia si au fost însotite pânã la o cabanã din apropiere unde au rãmas peste noapte, urmând ca în dimineata zilei urmãtoare cei de la Parcul National Retezat sã ia mãsurile ce se impun asupra lor.

De asemenea, jandarmii hunedoreni l-au depistat în zona Bilugu – Valea de Brazi o persoanã cu autoturismul proprietate personalã marca Renault în albia râului Jiul de Vest în timp ce încarca nisip. Patrula de jandarmi l-a sanctionat pe numitul V.C conform Ordonantei de Urgentã nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura cu amendã în valoare de 4.000 lei.