Doi noi transportatori, ambii din judetul Gorj, intra in jocul Companiei Nationale a Huilei. Reprezentantii Companiei au atribuit in urma cu cateva zile un contract de “servicii de transport persoane cu sofer-microbuz 10-22 locuri inclusiv pe loturi pentru transportul de personal la si de la locul de munca”.

Valoarea totala a contractului a fost de 639 de mii de lei, acesta fiind divizat pe 13 loturi, adica pe 13 sectoare de drum pentru transportul minerilor.

In contractele Companiei si-au facut aparitia doua noi societati de transport. Asta pe langa cei doi vechi transportatori gorjeni care au intrat la CNH inca de anul trecut. Coincidenta este ca toate sunt din judetul Gorj. Astfel, cei patru “pariori” sunt SC EUROHOD TOUR SRL din Targu Jiu, SC J&CAR SRL din Rovinari, SC ERAMYFLOR TOUR SRL din Targu Jiu si SC NEMOIRAZ COM SRL din comuna Balteni.

Astfel, SC EUROHOD, societate de transport persoane si-a adjudecat un singur lot din cele 13 posibile pentru transportul minerilor de si la locul de munca. Valoare la care societatea a castigat contractul este de 36.333 de lei.

J&Car din Rovinari si-a adjudecat trei loturi pentru transportul personalului de la subunitatile companiei. Valoarea celor trei contracte adjudecate totalizeaza suma de 143.334 de lei. Urmatoarea societate nou intrata in hora este ERAMYFLOR TOUR care a castigat doua contracte. Valoare lor nu este una mica. Cele doua loturi insumeaza 120 de mii de lei. Cel mai mic contract adjudecat de o societate de transport gorjeana este in suma de 25 de mii de lei. Ultima intrata in joc, NEMOIRAZ COM si-a adjudecat un lot pentru transportul minerilor care costa doar 25 de mii de lei.

Celelalte contracte au fost castigate de doua societati din Valea Jiului, respectiv SC UNIREA ECOTRANS din Petrosani si SC COMEXIM R SRL din Lupeni.

Transportul minerilor de la Compania Nationala a Huilei costa peste 600 mii de lei, adica sase mi-liarde de lei vechi. Reprezentantii Companiei Nationale a Huilei decla-rau in urma cu ceva timp ca “din cauza lipsei banilor nu putem incheia astfel de contracte pe o perioada mai lunga”.

Raul IRINOCIVI