Platforma temporarã de depunere a deseurilor de la Petrosani încã nu este finalizatã. În cursul sãptãmânii viitoare, lucrãrile ar trebui finalizate, iar amplasamentul predat autoritãtilor locale de la Petrosani.

Edilii vor trebui sã intre într-o sedintã de consiliu local pentru a aproba preturile ce urmeazã a fi percepute.

“Încã nu e predatã cãtre noi, probabil sãptãmâna viitoare se va întâmpla si acest lucru, dupã care noi va trebui sã facem toate diligentele legate de pret. Va trebui sã dãm o hotãrâre de consiliu pentru a putea deveni operationalã”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

În ceea ce priveste deblocarea situatiei de la Bârcea Mare, acolo unde deponeul ecologic a fost finalizat, însã nu este operational, lucrurile pot fi tergiversate si câtiva ani.

“Dupã pãrerea mea, deblocarea licitatiei operatorului de la Bîrcea nu se va putea face decât peste un an de zile – variantã optimistã – sau doi-trei ani – variantã realistã. Aceste firme au mai blocat si în alte judete proiecte similare. Si atunci, ar trebui sã facem încã de mâine ceea ce alte judete au fãcut, respectiv au înfiintat un serviciu în subordinea consiliului judetean, care opereazã acele deponee ecologice. Vã dau exemplul de la Bacãu, unde este aproape plin deponeul, pentru cã de aproape trei ani depoziteazã în forma asta. De asemenea, Giurgiu care are un an si ceva de tergiversãri cu aceleasi firme. Sunt douã-trei foarte mari care se concureazã si tin o grãmadã de bani”,  a spus Florin Mârza, consilier judetean. Deponeul ecologic de la Bârcea Mare nu este operational, iar groapa de gunoi de la Vulcan a fost închisã, acesteia expirându-i autorizatia de functionare în cursul lunii trecute. Din acest motiv s-a luat decizia realizãrii unei platfome temporare de depozitare a deseurilor la Petrosani. Pentru acest obiectiv de investitii, Consiliul Judetean Hunedoara a alocat circa 500 de mii de lei.

Monika BACIU