Petrilenii sunt asteptati sã îsi depunã cererile în vederea obtinerii unei locuinte de tip ANL. Lucrãrile de constructie a încã unui bloc ANL au început de circa douã luni de zile, iar acum autoritãtile locale de la Petrila asteaptã cererile.

Numai pânã în prezent la primãrie au fost depuse peste 400 de cereri din partea celor care asteaptã o locuintã. Sunt persoane care si-au depus actele încã din anul 2002. Pozitionat pe malul Jiului de Est, chiar la intrarea în orasul Petrila, viitorul bloc ANL va fi destinat tinerilor din acest oras. Excavatoarele au început deja sã sape fundatia, iar lucrãrile au demarat în fortã.

Potrivit documentelor publicate de autoritãtile locale de la Petrila, cei care depun cereri pentru obtinerea unei locuinte de tip ANL trebuie sã întruneascã mai multe conditii.

“Titularul cererii de repartizare a unei locuinte pentru tineri, destinatã închirierii, trebuie sã fie major, în vârstã de pânã la 35 de ani la data depunerii cererii, si sã poatã primi repartitie pentru locuintã în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste. Cererea de locuintã se efectueazã numai individual si în nume propriu. Titularul cererii de locuintã si ceilalti membrii ai familiei acestuia – sot/sotie, copii si/sau , alte persoane aflate în întretinerea acestuia-trebuie sã nu detinã si sã nu fi detinut o altã locuintã în proprietate si/sau sã nu fie beneficiarul unei alte locuinte cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unitãtii administrativ-teritoriale sau a unitãtii în care îsi desfãsoarã / activitatea, în localitatea în care a solicitat locuintã”,  aratã actele publicate de autoritãtile locale de la Petrila. Pe raza localitãtii Petrila mai sunt si alte blocuri ANL.  Acesta va fi realizat pe strada Prundului, chiar la intrarea în localitate.

Monika BACIU