Locuintele sociale din Vulcan vor fi terminate anul acesta

Autoritãtile locale din Vulcan estimeazã cã anul acesta vor putea da în folosintã 50 de locuinte sociale. Contractul de finantare a fost semnat în iulie 2014.

Este un program multi-anual care cuprinde cele trei imobile ale fostei unitãti militare C1,C2,C3 care vor deveni locuinte sociale. În septembrie 2015 a fost licitat proiectul tehnic pentru aceastã investitie socialã iar la sfârsitul lui decembrie 2015 a fost încheiatã licitatia pentru efectuarea lucrãrii la primul cãmin.

“Am primit bani de la minister (Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice-n.r.) si spunem cã ne vom încadra în termenul de finalizare, undeva la sfâsitul lui septembrie, începutul lui octombrie le vom putea da în folosintã”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Conform legii, repartitia pentru locuinte sociale se face astfel: Din totalul fondului locativ existent, procentual beneficiarii de astfel de locuinte sunt 60% – familii tinere cu vârsta pânã la 35 de ani, 20% – tineri necãsãtoriti, 20% – persoane în vârstã sau cu handicap. Potrivit edililor pânã în momentul de fatã au fost depuse peste 1000 de cereri.

“Avem depuse peste 1200 de cereri, nu avem cum sã le rãspundem favorabil tuturor. Pentru atribuirea acestor locuinte au fost stabilite câteva criterii prin lege, astfel cã se va analiza fiecare cerere”, a mai spus sursa citatã. Autoritãtile locale de la Vulcan au primit bani si în cursul lunii iulie pentru realizarea acestor blocuri sociale. Mai exact, municipalitatea a primit suma de 165.485 lei.

“Mai avem nevoie de bani pentru finalizarea lucrãrilor. Noi din bugetul local trebuie sã suportãm cheltuielile pentru racordarea imobilului la reteaua de apã, canalizare, gaz curent. Ne propunem ca dupã ce terminãm acest bloc sã ne apucãm si de celelalte”, a mai spus Gheorghe Ile.

Ca urmare a recompartimentãrii încãperilor, la nivelul unui cãmin vor fi 50 de locuinte: garsoniere si apartamente cu douã sau trei camere. Toate locuintele vor avea bucãtãrie si baie proprie. Locuintele vor fi dotate la standardul celor de la G8 si G10, însã au avantajul cã sunt mult mai spatioase.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.