Autoritãtile locale de la Vulcan vor marca, la sfârsitul acestei luni, Ziua Mondialã a Turismului. Actiunile vor avea loc în statiunea montanã Pasul Vâlcan, pe care edilii doresc sã o si promoveze.

“Pentru o mai bunã promovare a zonei turistice  Pasul Vulcan, propun ca actiunea culturalã prevãzutã în anexã la H.C.L. nr. 13/2016, punctul nr. 18, „ZIUA MONDIALÃ A TURISMULUI – CASTELUL DIN CARPATI- editia a IV-a, sã se desfãsoare  în data de 27 august 2016.

În cadrul acestei actiuni vor avea loc mai multe activitãti: workshop pe teme turistice, promovarea turismului din Pasul Vâlcan, cu participarea tuturor care pot contribui la dezvoltarea acestei zone; organizarea unui concurs de orientare turisticã si alte activitãti creative cu elevii de la scolile din municipiul Vulcan: concurs de cross, mountain – bike”, se aratã în nota de fundamentare a proiectului de hotãrâre.

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la luptele purtate în Pasul Vâlcan de Armata Românã în primul rãzboi mondial pentru eliberarea Vãii Jiului de sub stãpânirea austro-ungarã.

“Având în vedere importanta simbolicã deosebitã a Centenarului Marelui Rãzboi, se va monta în Pasul Vulcan o cruce, douã busturi cu comandanti care au condus prima bãtãlie din primul rãzboi mondial si un stindard înãltare tricolor”, mai aratã oficialii primãriei. Pentru organizarea acestor actiuni, celor 9000 de lei alocati initial s-au mai adãugat încã 7000 de lei.

Monika BACIU