Indemnizatiile de la SNIM, la nivelul anului 2014

Membrii Consiliului de Administratie de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului vor beneficia de indemnizatii la valoarea anului 2014. Decizia a fost luatã în sedinta AGA de luna trecutã.

Membrii CA ar fi putut avea indemnizatii mai mari, dar odatã cu majorarea acestora s-ar fi depãsit cheltuielile aprobate în bugetul de venituri si cheltuieli, motiv pentru care s-a decis mentinerea valorii indemnizatiilor la nivelul anului 2014.

“Indemnizatia fixã nu poate depãsi de douã ori media pe ultimele 12 luni a câstigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfãsuratã conform obiectului principal de activitate înregistrat pe societate, comunicat de Institutul National de Statisticã. Media pe ultimele 12 luni (noiembrie 12013 – decembrie 2012) a câstigului salarial mediu brut lunar, extractia cãrbunelui superior, cod CAEN 05, conform comunicãrilor Institutului National de Statisticã a fost de 3647 lei. (…) În conformitate cu prevederile art. 16 din Contractul de administrare, indemnizatia fixã se actualizeazã anual în functie de datele furnizate de Institutul National de Statisticã. SNIMVJ SA are ca obiect de activitate, extractia cãrbunelui superior, cod CAEN 05 si conform comunicãrilor Institutului National de Statisticã, media pe ultimele 12 luni (aprilie 2016 – mai 2015) a câstigului salarial mediu brut lunar este de 3.831 lei. Având în vedere cele de mai sus si pentru încadrarea în BVC aprobat pe anul 2016, propunem mentinerea indemnizatiei fixe lunare pentru exercitiul în curs cuvenite membrilor Consiliului de Administratie la nivelul stabilit pentru anul 2014, respectiv 3637 lei”, aratã documentele SNIMVJ.

Membrii neexecutivi ai Consiliului de Administratie al S.N.Î.M.V.J. S.A. beneficiazã de o remuneratie formatã din o indemnizatie fixã lunarã egalã cu media pe ultimele 12 luni a câstigului salarial mediu brut lunar din ramura în care îsi desfãsoarã activitatea societatea, respectiv industria extractivã – extractia cãrbunelui superior si inferior. Membrii Consiliului de Administratie care sunt în cadrul unui comitet consultativ la nivelul consiliului beneficiazã de o indemnizatie fixã lunarã reprezentând 90% din indemnizatia fixã lunarã la valoarea maximã; membrii Consiliului de Administratie care nu fac parte din comitetele consultative la nivelul consiliului beneficiazã de o indemnizatie fixã lunarã reprezentând 85% din indemnizatia fixã lunarã la valoarea maximã. Tototdatã, acestia mai primesc si o componentã variabilã, care are douã subcomponente si care este determinatã în functie de atingerea obiectivelor si îndeplinirea nivelului tintã a indicatorilor de performantã. Astfel, prima subcomponentã a componentei variabile va avea un cuantum anual maxim egal cu suma câstigurilor salariale medii brute lunare pe salariat influentate de bonificatiile si bonusurile în lei si/sau în natura realizate pe societate în exercitiul financiar respectiv. Plata se face trimestrial în functie de gradul de îndeplinire a criteriilor de performantã asa cum sunt stabiliti în contractele de administrare. A doua subcomponentã a componentei variabile va fi acordatã în functie de îndeplinirea indicatorului tintã anual si nu va depãsi valoarea indemnizatiei fixe anuale.

Monika BACIU

Un comentariu la „Indemnizatiile de la SNIM, la nivelul anului 2014

  • 10 august 2016 la 10:46
    Permalink

    CITA NESIMTIRE LA GUNOAIELE ASTEA PSD ISTE ANGHEL ,BOBAR SAU RADU SORIN APROAPE CA LE PLINGEM DE MILA …PAI IN 2014 GUNOAIELE ASTEA AU INCASAT DE LA CONSILIUL ADMINISTRATIE IN JUR DE UN MILIARD DE CACIULA ….NU LE E RUSINE LA NESIMTITI

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.