Un incident care putea avea urmãri tragice a avut loc în cartierul Dimitrov. Un horn aflat într-o stare avansatã de degradare s-a desprins si a cãzut. Norocul a fãcut ca în momentul producerii incidentului sã nu se afle nimeni în fata blocului, în caz contrar, evenimentul ar fi putut avea urmãri deosebit de grave.

A fost nevoie chiar de interventia pompierilor pentru a înlãtura resturile de cãrãmidã de pe suprafata acoperisului, astfel încât acestea sã nu se prãbuseascã pe zona verde.

“Am avut o interventie la un cos de fum care stãtea sã cadã. Bãietii ajunsi la fata locului au îndepãrtat costul de fum astfel încât sã nu existe probleme. Sunt constructii vechi, neîntretinute”, a declarat loctiitor comandat Detasamentul de Pompieri Petrosani, locotenent Cristian Baleia.

Pompierii se confruntã des cu astfel de cazuri. “Avem cazuri în care suntem solicitati pentru îndepãrtarea unor cossuri de fum, grinzi sau elemente metalice. Situatia putea deveni foarte gravã dacã în fata blocului era cineva”, a mai spus sursa citatã. De cealaltã parte, autoritãtile locale de la Petrosani spun cã întretinerea acestor imobile cade în sarcina locatarilor.

“E vorba de un horn care s-a prãbusit. E proprietatea locatarilor, e responsabilitatea  dumnealor. Dacã au asociatie, pot prin asociatie sã repare sau sã curete, iar în cazul în care nu este folosit acel horn poate fi dezafectat. În caz contrar, trebuie reparat si întretinut de cei care sunt proprietari în zona respectivã”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Blocurile din cartierul Dimitrov al municipiului Petrosani au fost contruite în anii 1950. Putine sunt imobilele unde s-au realizat lucrãri de modernizare, iar acolo unde s-a intervenit cheltuielile au fost suportate de locatari. Municipalitatea de la Petrosani are în vedere reabilitarea termicã a unor imobile, însã din cartierul Dimitrov doar un bloc este eligibil spre finantare, si anume blocul 2 de pe strada Carpati.

Monika BACIU