Zeci de angajati ai Complexului Energetic Hunedoara au dat în judecatã Complexul Energetic Hunedoara. Pe rolul Tribunalului Hunedoara au fost înregistrate zeci de dosare care au ca obiect “drepturi bãnesti”.

Oamenii îsi cer drepturile prevãzute în contractul colectiv de muncã, act ce a fost denuntat unilateral de administratorul judiciar pe motiv cã nu se încadra în cheltuileli.

În niciunul dintre dosare instanta încã nu a fixat termen de judecatã. În acelasi context, sãptãmâna viitoare pe rolul Tribunalului Hunedoara se judecã dosarul în care Sindicatul Muntele a contestat denutarea unilateralã a contractului colectiv de muncã.

De cealaltã parte administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara sustine cã prin denuntarea contractului colectiv de muncã s-au fãcut economii, însã nu specificã în ce sumã sunt economiile realizate.

“Cu exceptia economiilor fãcute prin denuntarea Contractului Colectiv de Muncã, alte reduceri privind cheltuielile de naturã salarialã nu s-au efectuat”, aratã noul raport al Casei de Insolventã GMC Craiova.

Monika BACIU