Locuitorii din Petrosani vor fi mai in siguranta, in cateva zile. Cel putin asa spun edilii locali, care au decis sa monteze un sistem de monitorizare video in mai multe zone, pe arterele centrale ale orasului.

Sistemul de monitorizare video este montat in aceste zile si, in scurt timp, oamenii care locuiesc in zona centrala vor fi mai in siguranta. Dupa ce vor fi montate toate camerele din acest sistem, supravegherea video se va face pentru obiectivele de pe strazile: Piata Victoriei, acolo unde se construieste acum Centrul Civic al orasului si zonele adiacente, cu parcuri si spatii verzi, bulevardul central, respectiv strada 1 Decembrie 1918, strada Nicolae Balcescu, precum si intersectiile acestor strazi cu cele adiacente lor. „Sistemul de monitorizare cu camere de luat vederi fac parte din proiectul destinat modernizarii centrului civic al orasului si lucrarea va fi finalizata in scurt timp”, a declarat primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Intreg sistemul le va fi de folos mai ales celor de la Politia locala, care vor putea sa gestioneze mai usor, macar inventarul mobilierului stradal, ori faptele antisociale care s-ar putea petrece, dar si locuitorilor din oras, deopotriva. „Sistemul e destinat in primul rand monitorizarii traficului pietonal si rutier. Sigur, camerele au un rol de preventie, in special si nu altceva”, a mai adaugat Iacob Ridzi.

Totul a inceput in aceste zile si sistemul va fi functional in cel mai scurt timp.

Diana Mitrache