Zeci de iubitori ai sportului cu arcul si sãgeti au fost asteptati sâmbãtã si duminicã la Anena, în Aninoasa. Au venit pentru a-i vedea pe campionii României si au avut ocazia sã afle ce înseamnã acest sport.

Au fost practic douã competitii ce s-au desfãsurat cu acest prilej si sportivii au fãcut adevãrate demonstratii de mãiestrie si precizie.

„Aici are loc traditionala Cupa Minerul si Cupa României, care sunt legate una de alta.  Sunt concursuri care se organizeazã de zeci de ani la Aninoasa. Cupa Minerului la Tur cu arcul este la editia cu numãrul 52 si este cel mai vechi conscurs de tir cu arcul. Au venit cluburi din tarã si spunem cã este o competitie frumoasã”, a declarat Viorel Hãbian, antrenor al lotului national. S-au înscris în aceastã competitie, 10 cluburi din tarã si din Capitalã, iar toti s-au întrecut cu cei mai buni arcasi ai României, arcasii de la Clubul din Aninoasa. Competitia, însã, are si scopul de a-i atrage pe tineri cãtre acest sport, mai ales cã antrenamentele sunt gratuite.

„As vrea sã adresez si o invitatie celor care doresc sã înceapã sã tragã cu arcul, sã îsi înscrie copiii la acest sport. Începem o nouã selectie a copiilor, pentru cã dorim sã dezvoltãm acest sport în Valea Jiului, sã deschidem si la Petrosani o sectie de tir cu arcul si atunci sã vinã la noi sã vadã cât este de frumos acest sport”, a mai spus Viorel Hãbian.

Arcasii îsi cautã printre copiii din Valea Jiului viitorii campioni, iar la aceste competitii, cum sunt cele ce au loc în week-end, fac adevãrate demonstratii, singura lor dezamãgire fiind aceea cã nu s-au calificat la Rio.

Diana Mitrache