Stefan Pãscut nu ia pensie specialã, pentru cã ar fi ilegal. De fapt, conditiile impuse de lege în cazul sãu nu sunt îndeplinite si asta pentru cã nu are un mandat complet.

„Îmi lipseste fix o lunã de zile, ca sã am mandatul complet si de aceea eu nu m-am încadrat cu pensie specialã, la fel ca restul parlamentarilor”, a precizat pentru Cronica Vãii Jiului Stefan Pãscut, fost deputat PRM în Parlamentul României.

Stefan Pãscut, în anul 2001, l-a înlocuit în Parlament pe Costel Avram, ales deputat initial pe listele PRM, iar pentru cã Avram apucase sã stea vreo lunã de zile, aceasta i s-a scãzut din calculul aferent lui Stefan Pãscut.

Aproximativ 600 de fosti parlamentari, dintre care 443 sunt fosti deputati si circa 150 fosti senatori, au, de la 1 august, pensii speciale, Guvernul alocând la rectificarea bugetarã 20 de milioane de lei pentru aceste indemnizatii speciale. Fostii deputati si senatori au primit din aceastã lunã pensia specialã care va fi calculatã în functie de numãrul de mandate încheiate, însã nu mai mult de trei, în cuantumul a 0,55% din indemnizatia de parlamentar. De asemenea, pentru a beneficia de aceastã pensie specialã, ei trebuie sã fi încheiat cel putin un mandat complet si nu vor beneficia de pensii speciale parlamentarii condamnati definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a unei infractiuni de coruptie.

Diana Mitrache