Statia de apã de la Braia, care a servit ca furnizor de apã potabilã, mai bine de un an, timp în care barajul de la Valea de Pesti a fost închis, rãmâne în conservare.

Ea a fost construitã doar cu scopul de a fi alternativã la barajul care a necesitat ample reparatii, dar, dupã ce a repornit alimentarea din lac, aceasta nu mai are utilitate.

„Statia Braia, actualmente face parte din sistemul de alimentare cu apã din Valea Jiului. Datoritã lucrãrilor de aductiune pe partea de Vest a Vãii Jiului, statia Braia va intra în conservare, întrucât toatã zona, cu rezervorul de 2×1.500 mc si rezervorul 2×2.000 mc din zona Braia, va fi alimentatã din Valea de Pesti.  Nu avea rost sã fie reabilitatã, pentru cã ea necesita si multe lucrãri, iar apa pe care o preluãm de la Valea de Pesti este de calitate, în urma investitiilor de acolo si nu cred cã a simtit cineva din Valea Jiului cã, mai mult de un an, lacul a fost golit”, a spus Cristian Ionicã, sef Departament productie din Apa Serv Valea Jiului.

Barajul de la Valea de Pesti a fost golit si reparat de Apele Române, care, dupã mai bine de 4 decenii, au reusit sã obtinã finantarea necesarã investitiei. Pe toatã perioada lucrãrilor, oamenii au primit apã din statia care acum intrã în conservare.

Diana Mitrache