Universitatea din Petrosani si-a deschis portile si studentilor basarabeni.  În urma repartizãrii acestora pe locurile destinate românilor de pretutindeni, institutia de învãtãmânt superior din Valea Jiului va scolariza si studenti de peste Prut.

“Au fost afisate listele cu repartizarea studentilor pe locurile pentru românii de pretutindeni care au fost selectati pentru Universitatea din Petrosani. Astfel, în urma primei etape de repartizare avem un numãr de 76 de studenti din Republica Moldova, dintre care 15 sunt pe locurile cu bursã”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin, rectorul Universitãtii Petrosani.

Studentii basarabeni care au fost repartizati pe locurile cu bursã au o serie de beneficii, însã poate cea mai importantã este cã primesc si bani, adicã 280 de lei lunar. În urma primei etape de repartizare a studentilor români de pretutindeni au mai rãmas disponibile 18 locuri, însã reprezentantii institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului sperã cã acestea vor fi ocupate dupã sesiunea din toamnã.

“Cei mai multi studenti din Republica Moldova au optat pentru a urma cursurile Facultãtii de Stiinte, însã avem cerere si la facultatea de Inginerie”, a mai subliniat rectorul. În perioada 20-27 iunie mai multi dascãli ai Universitãtii din Petrosani împreunã cu studenti basarabenis-au aflat în Republica Moldova unde au mediatizat oferta educationalã a institutiei universitare.

Monika BACIU