Gunoiul neselectat ARDE functiile si buzunarele

Petrilenii care vor fi identificati cã nu colecteazã selectiv gunoiul menajer riscã amenzi de pânã la 1000 de lei, iar responsabilii din Primãrie care nu îsi îndeplinesc atributiile pe aceastã linie pot fi sanctionati si ei. Autoritãtile de la Petrila încearcã sã îi educe pe petrileni cum sã colecteze selectiv, astfel încât sã se reducã costurile pentru transportarea gunoiului pânã la Horezu.

“Încercãm sã îi educãm pe cetãtenii orasului Petrila astfel încât sã avem un oras curat. Îmi pare rãu sã o spun, dar nu existã educatie. Trebuie sã îi învãtãm cã pentru a avea un oras curat trebuie sã colecteze selectiv gunoiul, mai ales cã avem pubele pentru fiecare tip de deseu”, a declarat Dorin Curtean, viceprimarul orasului Petrila.

Vasile Jurca, primarul orasului Petrila, a dat dispozitii celor din aparatul administrativ sã urmãreascã modul în care se face colectarea selectivã în localitate, iar în cazul în care acestia nu îsi îndeplinesc atributiile vor fi sanctionati disciplinar.

“Am dat dispozitii si am responsabilizat directorul tehnic din cadrul primãriei si pe seful Politiei Locale în aceastã problemã a gunoiului menajer. Acestia sunt obligati sã urmãreascã si sã supervizeze modul în care se colecteazã selectiv, în caz contrar vor rãspunde diciplinar. O sã îi sanctionez, conform legii dacã nu gãsesc solutii”, a declarat Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.

De cealaltã parte si cetãtenii care nu respectã modul de colectare a gunoiului menajer riscã sanctiuni drastice. Amenzile pot ajunge chiar si pânã la 1000 de lei.

“Avem pubele pentru colectarea selectivã, avem legislatie, dar avem si o hotãrâre de consiliu prin care  cei care nu respectã legea pot fi sanctionati. Amenzile sunt cuprinse între 200 si 1000 de lei. În primã fazã cei care vor fi identificati cã nu colecteazã selectiv vor primi avertismente, iar la urmãtoarea abatere vor primi amenzi”, a mai subliniat sursa citatã.

Încercãri esuate

Primarul orasului Petrila, Vasile Jurca, sustine cã a încercat sã îi educe pe cetãteni în privinta colectãrii selective a gunoiului menajer si în perioada în care a ocupat functia de viceprimar, însã încercãrile sale au esuat, la acel moment.

“Eu am încercat si pe mandatul de viceprimar sã îi educ pe cetãteni în aceastã problemã, dar nu am reusit. Atunci nu a existat o cooperare foarte bunã cu aparatul primãriei. Acum, este altceva”, a mai spus primarul orasului Petrila.

Gunoiul menajer de la Petrila este transportat în localitatea vâlceanã Horezu.

“Am luat legãtura si cu alte localitãti unde existã platforme de depozitare a gunoiului menajer, dar unii ne-au refuzat, iar altii nu mai au spatiu pentru a prelua si gunoiul de la noi. Solutia identificatã este transportarea deseurilor la Horezu”, a declarat Dorin Curtean, viceprimarul orasului Petrila.

Monika BACIU

One thought on “Gunoiul neselectat ARDE functiile si buzunarele

  • 4 august 2016 at 09:12
    Permalink

    sa puneti un bokter langa fiecare container altfel cu generatia educata de O tv manele tv etc nici o sansa

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *