Zeci de oameni, care se relaxeazã la cafenelele din centrul municipiului Petrosani au fost în pericol din cauza unei bucãti mari din acoperis, care stãtea sã cadã peste terasa de la parterul blocului.

Imediat, proprietarii au observat pericolul si au cerut interventia pompierilor,m iar un echipaj a ajuns si a îndepãrtat bucata de lemn din coama blocului. „La ora 10,03, la punctul de comandã, am fost solicitati sã intervenim la îndepãrtarea unei scânduri, ce stãtea suspendatã pe Bulevardul 1 Decebrie 1918 si care risca sã cadã peste oameni. Cam 20 de minute a durat interventia, deoarece a trebuit sã calãm autoscara, sã ne luãm si mãsurile de sigurantã, ca pompierii sã nu aibã probleme”, a declarat plutonier ajutant Sebastian Deac, ofiter sef al gãrzii de interventie din Detasamentul de pompieri militari de la Petrosani.

La fata locului a sosit si un echipaj de la Politia rutierã, pentru cã a fost oprit temporar traficul rutier, pânã la calarea masinii de pompieri cu scarã. Pericolul, însã, ar putea sã intervinã si în perioada urmãtoare, pentru cã vântul puternic si ploile torentiale pot antrena acum tiglele de pe bloc.

Diana Mitrache