Mai sunt trei zile pânã la debutul echipei de handbal feminin cu echipa României la Montreal. Va fi la o orã imposibilã, 01.50 noaptea, 7 august cu Angola. A doua zi, ceva mai rezonabil, ora 22.40 cu Brazilia. Douã meciuri importante pentru iesirea din Grupa A (unde mai jucãm cu Muntenegru, Spania si Norvegia). N-am fãcut o brânzã prea mare la anterioarele particiãri, locul 4 în Canada (1976), locurile 7 în Australia (2002) si China (2008).

Acum echipa României a plecat în Brazilia , mai motivatã ca niciodatã, cu gândul hotãrât de a obtine un loc pe podium. Si credem cã la valoarea actualã a lotului, se poate. Un lot cu jucãtoare de certã clasã mondialã. Asa cum am mai spus-o si cu alte prilejuri, dacã ne mândrim cu noul cãpitan al echipei Nationale de fotbal, Pintilii, ca fost jucãtor al Jiului, la fel putem spune acum si despre handbalista Patricia Vizitiu (28 ani), componentã a lotului de la Olimpiadã, ca fostã jucãtoare a Clubului Sportiv Scolar Petrosani.

Este o mândrie si o onoare pentru întreg sportul din Valea Jiului cã putem avea si astfel de sportivi care, iatã , duc oarecum numele Vãii pe trepte înalte.

Genu TUTU