Medicii titulari ai celor douã sectii ale Spitalului Petrila, structurã exterioarã a Spitalului de Urgentã Petrosani, se vor afla în concediu de odihnã 1-2 sãptãmâni, perioadã în care unitatea va fi închisã.

Spitalul din Petrila functioneazã cu douã sectii, respectiv Interne- Cronici si Îngrijiri Paleative  (pentru bolnavii aflati în stadii avansate ale unor boli incurabile), s-a redeschis în anul 2013, dupã ce în aprilie 2011, odatã cu aplicarea programului guvernamental de restrângere a retelei de unitãti medicale, a fost închis. Chiar cu cele 30 de paturi, câte 15 pentru fiecare sectie, comparativ cu cele 70 cât a avut alocate înainte de închidere, Spitalul din Petrila este de un real sprijin pentru localnici.

Fiind perioada concediilor de odihnã, doctorii trebuie sã beneficieze de perioada de refacere a fortelor având în vedere cã “lucreazã” cu viata oamenilor, medicii titulari ai celor douã sectii care compun Spitalul Petrila vor lipsi în luna august. Si cum nu existã înlocuitori, spitalul va fi închis.

“Sectia de Interne-Cronici va fi închisã în perioada 16 – 29 august 2016, iar sectia de Îngrijiri paleative, în perioada 15 – 22 august 2016 si asta pentru cã nu existã înlocuitori. Bolnavii care nu pot fi externati, vor fi preluati de Spitalul de Urgentã Petrosani, cel de la Petrila fiind sectie externã a celui de la Petrosani. Nimeni nu va avea de suferit în aceastã perioadã, pentru cã totul a fost organizat si pus la punct”- a declarat primarul orasului Petrila, Vasile Jurca.

Ileana Firtulescu