Declaratii politice pe soarta angajatilor CEH

Liderii PNL vor plata unor salarii compensatorii pentru disponibilizatii de la Complexul Energetic Hunedoara. Acestia au identificat sursa de finantare: vânzarea unor active neproductive. Numai cã noul lider interimar al liberalilor hunedoreni nu stie cã stocurile neproductive de la CEH nu au fost deranjate de nimeni de-a  lungul timpului.

“A fost o declaratie neinspiratã si doar politicã. Nici nu prea este ceva de vânzare, pentru cã toate bunurile sunt sub sechestru”, a declarat Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele.

În urmã cu câteva sãptãmâni, directorul general al CEH, Cosmin Chiuzan, declara cã stocurile cu miscare lentã si cele fãrã miscare nu au fost valorificate dintr-un motiv destul de simplu.

“Pretul fierului este foarte mic si nu avea rost sã ne încurcãm”, declara în urmã cu câteva sãptãmâni, Cosmin Chiuzan, directorul general al CEH. Complexul Energetic Hunedoara are în depozite adevãrate comori, ce-i drept cam nemiscate de ani de zile. Numai piesele de schimb de la unitãtile miniere sunt estimate la aproximativ 5 MILIOANE DE LEI. Asta în timp ce minerii se plâng cã nu mai au cu ce lucra. Stocurile minelor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara sunt încãrcate cu materiale si piese de schimb care par a nu folosi nimãnui. Numai piesele si stocurile cu miscare lentã sau fãrã miscare ar putea acoperi  10% din valoarea datoriilor Complexului. S-au fãcut achizitii fãrã nicio noimã, s-au livrat mii de tone de materiale fãrã a fi refuzate, iar nimeni nu a fãcut nimic pentru a stopa prãduirea Complexului Energetic Hunedoara. CEH are bunuri casabile în valoare de aproape 50 de milioane de lei. Stocurile cu miscare lentã estimate la aproape 50 de milioane de lei. Complexul Energetic Hunedoara detine stocuri cu miscare lentã în valoare de 49.856.166,09 de lei. La data de 31 octombrie 2015, CEH avea pe stoc bunuri de aproape 50 de milioane de lei, cele mai multe fiind pe partea de energie. Potrivit unui rãspuns primit de la CEH, societatea detinea la data de 31 octombrie 2015 pãcurã în valoare de 143.651 lei, materiale de 11.891.432,55 dintre care 10.135.437,94 pe partea energeticã si 1.755.994,61 pe partea minierã.

Monika BACIU

Advertisements

4 comentarii la „Declaratii politice pe soarta angajatilor CEH

 • 1 august 2016 la 21:34
  Permalink

  Daca se acorda plati compensatorii,sa se acorde celor care pleaca si nu indeplinesc conditiile de pensionare,nicidecum cadavrelor care au indeplinit aceste conditii si sug seva si viata din cei care mai spera si ei la un trai decent.Celor care au indeplinit conditiile de pensionare,ar trebui sa le dea si lor ceva…lichidarea la zi…incepand cu sugacii din sindicat,care au nenorocit 6000 de angajati,impreuna cu administratia si terminand cu mumiile din structura de conducere a CEH , din conducerea exploatarilor si termocentralelor.Toti acesti pensionabili,trebuie sa plece acasa…se va face o economie grozava,daca nu mai platiti aceste salarii.Daca tot exista acele active neproductive,ar trebui valorificate si cu acei bani…achizitionate materiale si piese de schimb pentru amaratii care isi risca viata.In 26 de ani de la revolutie,indiferent de culoarea politica ,care sa perindat la putere,sa urmarit doar,distrugerea,capatuiala si bataia de joc a celor care ,cu sudoarea fruntii,isi duc acasa un colt de paine…care e mai negru decat praful de carbune. RUSINE SA VA FIE !!!

 • 2 august 2016 la 08:24
  Permalink

  treb sa intelegeti ca noi mumiile am cotizat ani de zile la sefi de sectoare cu tot felul de atentii si cadouri asa ca nu se poate lua de noi nu au tupeul sa ne scoata la pensie cu toate ca avem 30 s-au 31 de ani de subteran am pllatit pentru posturile bune pe care le ocupam pe la sectoare electro mecanice

 • 2 august 2016 la 16:03
  Permalink

  Gogule, ai dreptate in tot ce spui, insa as adauga ceva la cele scrise de tine, nu cadavrele sunt de vina ,ci statul roman care le permite sa jefuiasca bugetul fara sa produca nimic, au ramas doar putorile care mai asteapta si o pomana.Hai romania!

 • 2 august 2016 la 18:02
  Permalink

  ba fraierilor ce tot va luati de pensionari ? care este problema voastra ? nu este nimeni obligat sa plece la varsta de 45 de ani in pensie ,clar ? amintiti-va fiecare ca v-am invatat meserie si a-ti iesit intregi sanatosi din mina . eu cu drepturi depline de pensionare inca de acum 3 ani nu plec pana nu pun eu lacatul pe mina , nu voi , asa ca ciocu mic , lasati iarasi capetele aplecate precum struti in nisip si da-ti la lopata ca mai am rate la banca .MUCLES

Comentariile sunt închise.