Rezultatele examenului de titularizare au fost afisate. La nivelul judetului Hunedoara au sustinut examenul de titularizare un numãr de 324 de persoane.

Dintre acestea, un singur aspirant la postul de dascãl a reusit sã obtinã nota maximã. Este vorba de Amelia Anca Holhos care a sustinut examenul de titularizare la disciplina matematicã. Potrivit statisticii Ministerului Educatiei, la nivelul judetului au fost înregistrate 46 de rezultate cuprinse între nota 1 si 4.99. 123 de candidati au obtinut note cuprinse între 5 si 6.99, iar alti 154 de candidati au obtinut note cuprinse între 7 si 9.99. Doar acestia pot opta, în prima fazã, pentru un post de titular.

Si profesorii copiazã

Potrivit statisticii, mai multi candidati care ar fi vrut sã ocupe un post în sistemul de învãtãmânt au fost eliminati din examen pentru fraudã. Trei candidati hunedoreni au fost eliminati pentru fraudã. Doi dintre acestia au sustinut examenul la disciplina educatie fizicã si sport, în timp ce unul dintre candidatii eliminati a sustinut examenul la disciplina educatie muzicalã. Rezultatele finale se publicã la sediile inspectoratelor scolare judetene si pe site-ul Ministerului Educatiei în data de 3 august. Repartizarea candidatilor pentru angajare pe perioadã nedeterminatã se realizeazã în sedinte publice organizate de centrele de concurs în zilele de 8 si 9 august. Pentru angajarea pe perioadã nedeterminatã (titularizare), candidatii trebuie sã obtinã minimum nota 7 (sapte) atât la proba scrisã, cât si la proba practicã/inspectia specialã la clasã în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadã determinatã (suplinire), candidatii trebuie sã obtinã minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisã, cât si la proba practicã/ inspectia specialã în profilul postului.

Monika BACIU