Absolventii de liceu, care nu au intrat în examenul de Bacalaureat, au pierdut si somajul. Luni, 1 august, a fost ultima zi în care mai puteau sã îsi depunã, conform legii, dosarul pentru a primi somaj. Restul, însã, mai au câteva zile. „Absolventii, fãrã examen de Bacalaureat, care s-au înregistrat, pânã inclusiv pe tot parcursul zilei de 1 august, în cãutarea unui loc de muncã, de marti, 2 august, pot sã beneficieze de indemnizatie de somaj. Este vorba despre cei care au absolvit în data de 3 iulie, aveau 60 de zile pentru luarea în evidentã”, a declarat Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.

În aceastã categorie au intrat, mai ales corigentii, ori absolventii de 12 clase, care nu s-au înscris sã dea Bacalaureatul. Restul, care au dat examenul, mai au si acum timp sã îsi depunã dosarul de somaj si sã ia bani. „Absolventii cu examen de Bacalaureat, care nu s-au înscris la facultate, mai au termen de înregistrare a dosarelor, pentru cã termenul de 60 de zile se calculeazã de la data absolvirii, care este trecutã pe diploma de Bacalaureat”, a mai spus sefa ALOFM Petrosani.

Absolventii de liceu primesc 250 de lei lunar, timp de o jumãtate de an, dacã se înregistreazã ca someri, în perioada de 60 de zile de la data înscrisã pe diploma cu care au terminat liceul.

Diana Mitrache