Drumul spre Parâng, problema arzãtoare a turismului montan din acestã zonã este rezolvatã si nu prea. Chiar dacã s-au gãsit bani din bugetul Consiliului Judetean Hunedoara pentru realizarea arterei rutiere, iatã cã acum ne trezim cã banii existenti vor ajunge doar pentru o micã parte din drum.

Pânã acum s-au alocat din bugetul judetean doar 4 milioane de lei, anul acesta, bani care vor fi investiti, însã proiectul integral valoareazã circa 22 de milioane de lei, iar administratia judeteanã nu are în visterie acestã sumã.

”Drumul spre masivul Parâng ne intereseazã. Avem  pentru anul acesta prinsi 4 milioane de lei de la Consiliul Judetean, dar vã pot informa cã am fãcut adrese cãtre Ministerul Dezvoltãrii sã fie prinsã artera rutierã în Ordonanta 28, fiindcã suma pentru terminarea acestui drum este enorm de mare si nu poate fi sustinutã doar de Consiliul Judetean Hunedoara”, a spus Laurentiu Nistor, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara Laurentiu Nistor mai sustine cã proiectul tehnic al drumului este încã în faza de elaborare, iar ideea cum cã acesta ar trebui supus aprobãrii în sedinta consiliului judetean, este falsã.

”În prezent este în elaborare proiectul tehnic de cãtre S.C Proiect Construct Regiunea Transilvania S.R.L, iar noi avem de grijã ca aceastã firmã sã îl facã corect. Proiectul tehnic, nici mãcar nu trebuie supus aprobãrii în sedinta de consiliu asa cum spun unii”, a mai adãugat Laurentiu Nistor, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara

Dupã finalizarea proiectului tehnic, administratia consiliului judetean va încerca alãturi de cea a municipiului Petrosani sã propunã includerea proiectului în OUG 28. În caz contrar, fãrã o finantare de la Guvern, realizarea arterei rutiere ar putea fi chiar stagnatã. Mai existã si solutia ca anual administratia judeteanã sã aloce o sumã pentru realizarea treptatã a proiectului, însã si dacã ar fi asa, termenul de finalizare al lucrãrii s-ar întinde pe ani buni.

Adina Pãduraru