Popriri pe conturile ciobanilor indolenti din Lupeni

Si-au lãsat animalele sã mãnânce luni de zile prin gunoaie si o vacã chiar a fãtat în stradã, iar acum vor plãti cu vârf si îndesat.

Vorbim despre 3 locuitori ai municipiului Lupeni, care, de mai bine de un an, îsi lasã animalele libere pe strãzi. Nu o datã, oamenii din acest oras al Vãii Jiului au spus cã le-au vãzut mâncând lucruri oribile din gunoi, iar ghenele le-au fost adãpost chiar si pe timpul iernii. „Aici stau, la gunoi si mãnâncã numai mizerii. Nu vã spun cã am vãzut când mâncau un pampers folosit. Îsi bat joc de ele. Stau aici si în zona Preparatiei. Este o mizerie ce se petrece aici, iar una a si fãtat în stradã”, ne-a explicat un locatar al blocului turn, unde vacile pasc la ghenã.

Acum, însã, administratia din Lupeni le va pune porpriri pe conturile celor 3, care deja au mii de lei amenzi. „Pânã  în momentul de fatã au fost date amenzi de aproximativ 8.000 de lei. Chiar în cursul zilei de joi, doi dintre proprietari, au fost din nou amendati cu 5.000 de lei. Amenzile lor, adunate în ultimele douã sãptãmâni sunt de 8.000 de lei. Am discutat  cu cei de la Directia Sanitar-Veterinarã si cu cei de la APIA, care le acordã subventii pentru cresterea animalelor si vã spun cã acesti oameni vor avea toate fondurile, inclusiv salarii, pensii, sau subventiile de la APIA blocate, prin executãrile silite pe care le vom face. Sã nu creadã careva cã nu va plãti amenda, ci va fi executat silit”, a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Mai mult, primarul le cere oamenilor din Lupeni sã se implice si sã sesizeze la primãrie prezenta acestor animale în stradã si printre gunoaie, asa încât bietele vaci sã nu mai aibã de suferit.

„Singura rugãminte pe care o am cãtre cetãtenii din Lupeni este sã ne spunã, în momentul în care vãd o vacã, sau alt animal. Sã sune la numãrul primãriei. De acolo, agentul de pazã va anunta politia localã, care va amenda în fiecare zi, dacã este nevoie, proprietarii de animale”, a adãugat edilul. Cireada de vaci are 3 proprietari, care de luni de zile s-au multumit doar sã ia subventiile de la APIA, în timp ce bietele animale se hrãnesc în zemurile puturoase de la containere. Situatia treneazã de luni bune, dar acum proprietarilor li se vor institui popriri pe conturi.

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Popriri pe conturile ciobanilor indolenti din Lupeni

  • 1 august 2016 la 14:56
    Permalink

    ce imagine misto :)))) de sec. XXI …..sa vina turistii sa le faca poze

Comentariile sunt închise.