Zeci de masini, unele de mare tonaj, sunt acum în pericol pe Drumul European ce trece prin Petrosani, în zona soselei de centurã.

Asta, din pricina faptului cã unul dintre capacele de canal a dispãrut, vineri dimineata fiind sesizatã lipsa lui si, cel mai probabil, a fost furat, iar soferii observã gura cãscatã în carosabil, uneori în ultima clipã. Mai mult, cei din zonã spun cã joi noaptea o masinã mare a lovit groapa nesemnalizatã si a fost la un pas de a provoca un adevãrat accident. „Am auzit o bubuiturã si cred cã o masinã mare a intrat în groapã”, spune o femeie, care locuieste în zonã.

Administratia a aflat de la soferii din trafic, iar primarul spune cã va cãuta rapid o solutie. „Am auzit cã pe centurã s-au furat capacele. O sã trimite pe cineva sã vedem care este situatia. Vedem sã îl înlocuim, dacã nu, cel putin sã semnalizãm pânã ce vom avea capace. Vã dati seama cã este imposibil sã stãm sã pãzim toate capacele de canal din oras, pentru cã avem peste 3.000 în total”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Nu este prima datã când capacele de canal dispar la lãsarea întunericului, iar administratia localã si Apa Serv fac cu greu fatã hotilor. Situatia nu a fost remediatã în niciun fel de autoritãtile locale, iar singurii vinovati, dincolo de hotii de fier vechi, sunt cei de la centrele de colectare, care acceptã ca deseuri astfel de materiale.

Diana Mitrache