Solutia de mijloc, pentru depozitarea gunoiului din Valea Jiului pânã la punerea în functiune a deponeului ecologic de la Bârcea Mare, respectiv, platforma temporarã de depozitare ce se construieste pe terenul Consiliului Judetean Hunedoara din incinta statiei de sortare de la Dâlja ar putea deveni functionalã în câteva zile.

Dupã prima sedintã ordinarã a forului judetean, desfãsuratã zilele trecute, noua conducere a sustinut o conferintã de presã pentru a linisti populatia cu privire la asa zisa ”crizã a gunoielor”.

Stadiul lucrãrilor la platforma temporarã de depozitare de la Petrosani este în grafic, ba mai mult dupã spusele presedintelui Laurentiu Nistor, în câteva zile aceasta ar putea fi finalizatã.

”Sper ca în câteva zile deponeul (platform temporarã de depozitare) de la Petrosani sã  fie terminat. Sã avem toate avizele necesare sã putem depune cel putin gunoiul din partea Vãii Jiului acolo”, a spus presedintele Consiliului Judetean Huneodara, Laurentiu Nistor

Mai mult în privinta punerii în functiune a deponeului ecologic de la Bârcea Mare, administratia judeteanã a declarat cã parcuge toti pasii necesari pentru ca pânã pe data de 17 noiembrie deponeul sã devinã functional.

Adina Pãduraru